Πώς να βγάλεις από τα ρούχα τον λεκέ από λάδι

  • Σάββατο, 4 Αύγουστος 2018 07:49
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να πάθετε ενώ τρώτε είναι να λαδωθείτε και ένα από τα πιο χρήσιμα είναι να γνωρίζετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό λεκέ.

Ιδού λοιπόν οι πλέον δημοφιλείς λύσεις αν στάξει λάδι πάνω σας:

1. Απορρυπαντικό υγρό πιάτων: Ρίξτε λίγο απορρυπαντικό υγρό πιάτων επάνω στο λεκέ, αφήστε το για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το επίμαχο ρούχο στο πλυντήριο ή στο χέρι.

2. Καθαριστικό πιάτων και ταλκ: Ρίξτε ταλκ επάνω στο λεκέ για να απορροφήσει το λάδι, στη συνέχεια βάλτε καθαριστικό για τα πιάτα ακριβώς επάνω στο σημείο που έχει πέσει το λάδι και πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο ή στο χέρι.

3. Βενζίνη και ταλκ: Βρέξτε με λίγη βενζίνη το λεκιασμένο σημείο, στη συνέχεια ρίξτε ταλκ, βουρτσίστε καλά και πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο ή στο χέρι.

4. Αλάτι: Ρίξτε μπόλικο αλάτι πάνω στο λεκέ, αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο ή στο χέρι.

Extra Tip: Μη βάζετε ποτέ το ρούχο στο πλυντήριο προτού αντιμετωπίσετε τον λεκέ διότι το πιθανότερο είναι να τον δείτε στο ίδιο σημείο αμέσως μετά την πλύση. Μην τρίβετε τον λεκέ προτού βάλετε πάνω του κάποιο καθαριστικό.

 

πηγή: olivemagazine.gr