4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στον σύντροφο σου

Η επιλογή συντρόφου δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε στηρίζεται σε ένα μόνο παράγοντα. Η σχέση είναι ένας μηχανισμός που λειτουργεί με πολλά -πολλά μικρά γρανάζια που πρέπει να συγχρονίζεται για να δουλέψει το πράγμα και να πάει ένα βήμα παρακάτω.

Οι matchmakers συμβουλεύουν να προσέξεις τα 4 παρακάτω

1 Ευγένεια Η σχέση είναι προϊόν συνεργασίας. Το να είσαι ευγενικός πηγάζει κυρίως από μέσα σου, το να μιλάς με ήρεμο τρόπο και να εκφράζεις αυτά που σκέφτεσαι χωρίς να προσβάλλεις κανέναν είναι εκτός από χάρισμα και θέμα παιδείας. Είναι σημαντικό ο άνθρωπος που θα επιλέξεις να έχεις δίπλα σου να είναι φύση και θέση ευγενής, ώστε να αποφευχθούν μεγάλες αναταράξεις σε περίπτωση που κάτι προκύψει, τόσο στην καθημερινή ρουτίνα, αλλά και σε ένα γενικότερο πλαίσιο ύπαρξης.

2 Αξίες και στόχοι Το σημαντικό δεν είναι να ταιριάζουν τα επαγγέλματά σας, ούτε να έχετε ακριβώς τις ίδιες ασχολίες. Οι στόχοι και οι αξίες ειναι αυτά που μετράνε. Αν για παράδειγμα ο σύντροφος σου είναι καλό παιδί, τα πάτε μια χαρά, ωστόσο βλέπετε με διαφορετικό τρόπο το μέλλον, αυτό είναι πρόβλημα. Το χάσμα δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί και πρέπει να προσέξεις πολύ.

3 Οικογένεια Όταν το οικογενειακό σου υπόβαθρο είναι παρόμοιο με εκείνο του συντρόφου σου, οι πιθανότητες βιωσιμότητας της σχέσης είναι πολύ μεγαλύτερες. Οκ, δεν είμαστε απόλυτες, αλλά σίγουρα όταν έχετε μεγαλώσει με παρόμοιο τρόπο, σε πολλά πράγματα υπάρχει κατανόηση και στα προβλήματα μπορείτε να ανταπεξέλθετε με μεγαλύτερη ευκολία.

4 Να είστε το Yin Yang o ένας για τον άλλο Να μπορεί ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο σε πολλά επίπεδα. Όποτε ο ένας χρειάζεται στήριξη, μια συμβουλή, έναν αντίλογο. Ο άλλος να συμπληρώνει. Μια σχέση λειτουργεί με ισορροπίες, η ομοιογένεια δεν βοηθάει και πάρα πολύ, ένας δεσμός χρειάζεται ποικιλία για να παραμείνει ζωντανός.

marieclaire.gr

Αφηστε καποιο σχολιο