Κινέζος μοναχός κατηγορείται ότι βίασε καλόγριες

  • Πέμπτη, 2 Αύγουστος 2018 18:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

 

Ένας υψηλόβαθμος Κινέζος ιερωμένος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με καλόγριες.

Ο ηγούμενος Xuecheng κατηγορείται ότι τις παρενόχλησε και τις εξανάγκασε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί του «ελέγχοντας το μυαλό τους.

Όπως αναφέρει το BBC, η καταγγελία για τις υποτιθέμενες πράξεις στάλθηκε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της χώρας και ήταν βασισμένη στην έγγραφη αναφορά δύο μοναχών στον ναό Longquan, όπου ο Xuecheng έχει την έδρα του.

Στην αναφορά γίνεται λόγος για «αθέμιτα μηνύματα» του ηγουμένου προς τις καλόγριες. Οι δύο μοναχοί ισχυρίζονται ότι έβαλε σε πειρασμό ή και απείλησε τουλάχιστον έξι μοναχές για έρθουν σε συνουσία μαζί του. Τέσσερις υπέκυψαν στις απαιτήσεις του, αναφέρουν. Μάλιστα τον κατηγορούν ότι με γραπτά μηνύματα «έκανε πλύση εγκεφάλου» στις καλόγριες, ισχυριζόμενος ότι το σεξ ήταν μέρος της μελέτης τους στον Βουδισμό.

Η κεντρική θρησκευτική ηγεσία στο Πεκίνο κατηγόρησε τους καλόγερους ότι «διαστρεβλώνουν τα γεγονότα».

Ο Xuecheng κλήθηκε σε ανάκριση αλλά αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες. Η καταγγελία κυκλοφόρησε στα κινεζικά social media αλλά φαίνεται ότι έχει λογοκριθεί και σβηστεί.

Ο ηγούμενος είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα δημοσίου προσώπου που βρίσκεται στη δίνη σεξουαλικού σκανδάλου, ως μέρος του κινήματος #MeToo που γιγαντώνεται και στην Κίνα.

Ο ιερωμένος είναι επικεφαλής της Βουδιστικής Ένωσης της Κίνας, όντας ο νεότερος που έχει ποτέ βρεθεί σε αυτό το πόστο, και πολιτικός σύμβουλος της κυβέρνησης. Έχει μάλιστα πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο Weibo, ένα κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο