“Vamos Ensemble” - Ιωάννα Φόρτη...on the road στον Κρουσώνα

  • Τετάρτη, 1 Αύγουστος 2018 15:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το Vamos Ensemble, συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές εμφανίσεις του με την Ιωάννα Φόρτη, κάνει <<στάση>> στον Κρουσώνα Ηρακλείου, με ένα πρόγραμμα ανανεωμένο, με ιδιαίτερες διασκευές, αλλά και με “παντρέματα” από μουσικές φαινομενικά αταίριαστες. Η συναυλία πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα Νέα Γενιά.

Το “Vamos Ensemble” είναι ένα σύνολο ερασιτεχνών και επαγγελματιών μουσικών με κοινές καλλιτεχνικές αναζητήσεις και αγάπη για τη μουσική και τη σύμπραξη. Πρωτοεμφανίστηκε στα Χανιά πριν από πέντε χρόνια και έχει ήδη μια πολύ σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Κρήτης. Φέτος όμως, για πρώτη φορά ξεπεράστηκαν τα όρια της Κρήτης, με εμφανίσεις που ήδη έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.  Είναι ένα σχήμα με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας, που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει ιδιώματα και να ερμηνεύει μουσικές από όλον τον κόσμο, μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο «προσωπικό» του ήχο.

Η  Ιωάννα Φόρτη,  έχει διακριθεί σε ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και άλλα. Η γνωριμία της με τον Μίκη Θεοδωράκη το 2000 σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας καριέρας που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Γερμανία συνεργασίες με τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, μαέστρους, τραγουδιστές και σκηνοθέτες, ηχογραφήσεις και δισκογραφία. Έχει διατελέσει μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Οι μουσικοί του “Vamos Ensemble” είναι οι:

Εντμοντ Αλέξις – βιολί
Έλενα Ορμυλιώτου– βιολί
Χριστίνα Πασχάλη – βιολί
Όλγα Παπαδημητρίου – βιολί
Νίκος Μαρακάκης - βιολί
Ισαβέλλα Σταυρίδου – βιολί
Πέτρος Δούναβης – βιολί
Tjarda Terpstra - βιολί
Κατερίνα Σαραντινού – βιολοντσέλο
Maria van den Dool - βιολοντσέλο
Κώστας Κεχράκος – κοντραμπάσο, τραγούδι
Πρόδρομος Καραδελόγλου – μαντολίνο, κιθάρα, τραγούδι
Κώστας Κανέλλος – κλαρινέτο
Θανάσης Παπαθανασίου – κόρνο, μεταλλόφωνο, τραγούδι,κρουστά
Τheo Kraaijvanger – ευφώνιο
Γιώργος Σταθόπουλος - Τρομπόνι
Ηλίας Κοντούδης – κρουστά
Νίκος Φραγκιαδάκης – πιάνο

 

Ενορχηστρώσεις, διεύθυνση ορχήστρας: Θανάσης Παπαθανασίου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Κεχράκος

Επιμέλεια παραγωγής: Νίκος Φραγκιαδάκης