Αυλή των θαυμάτων η Πλατεία Ελευθερίας - 90 γυναίκες επιχειρηματίες για έκθεση για 18η φορά (φωτογραφίες)

  • Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 10:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Σε αυλή των θαυμάτων όπου μπορείς να φας, να πιεις, να ψωνίσεις και να διασκεδάσεις έχει μεταραπεί αυτές τις μέρες η Πλατεία Ελευθερίας. Στην 18η έκθεση του Αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης με πάνω από 90 συμμετοχές μπορεί να βρει ο καθένας όλα όσα θα ήθελε. Αλλά και ακόμα περισσότερα από τα εκλεκτά ντόπια προιόντα, τα χειροποίητα και άλλα δημιουργήματα με άρωμα γυναίκας.

Γιατί πως θα μαθαίναμε αλλιώς το γάλα γαιδούρας με τα εξαιρετικά καλλυντικά του, τα κοσμήματα που φτιάχνονται με Κρητικά μετάξια και υλικά από φυτά του νησιού, τις πρωτότυπες κατασκευές για αντικρυστό κρέας και τα σκεύη με επικάλυψη καλαμιού που διατηρούν τα προιόντα μας όπως είναι.

Στην έκθεση συμμετέχουν βιοτεχνίες που παρουσιάζουν τα μοναδικά προιόντα τους γαλακτομικά, αρτοσκευάσματα και πίτες, βραβευμένα λικέρ και απορρυπαντικά. Κοντά σε αυτά τα μοναδικά έργα του καλλιτέχνη Μανώλη Σπανάκη με θέμα τις γυναίκες που κοσμούν την έκθεση αλλά και το κόκκινο fiat του Μιχάλη Ρασιδάκη για την πρόληψη των τροχαίων, καθημερινές μουσικές και άλλες εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους.

Και κάπου εκεί πάντα η πρόεδρος του Αναπτυξιακού συλλόγου Μαρία Πιτσικάκη για να ενημερώσει για τις δράσεις του συλλόγου και όχι μόνον.

Η 18η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης & το Επιμελητήριο Ηρακλείου με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Δήμου Ηρακλείου, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών – ΕΕΔΕΓΕ , της ΟΕΒΕΝΗ και του Επιμελητηρίου Αγ. Νικολάου.

Πλούσιες εκδηλώσεις πλαισιώνουν την εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας “Womens Week 2018”, οι οποίες αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Κρητικές βραδιές μουσικής & χορού, θέατρο, επίδειξη μόδας με υφαντά σχέδια. Στην έκθεση θα παρασκευάζονται τοπικέ εδέσματα όπως γλυκό με Κρητικό τυρί, μαγγίρι, ξινόχοντρο κ.α.. Θα παρουσιάζεται η τέχνη της καλαθοπλεκτικής, της υφαντικής σε παραδοσιακό αργαλειό, του «μακρεμέ» και του κοσμήματος, στηρίζοντας το παιδικό χωριό SOS Κρήτης και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδωνας».

Για όσα συμβαίνουν και θα συμβαίνουν ως τις 5 Αυγούστου στην πλατεία Ελευθερίας δείτε στο πρόγραμμα. Μια γεύση από τα υπόλοιπα πάρτε από τις φωτογραφίες.