Παρουσιάζεται το βιβλίο Ο Άγιος Μύρωνας στο πέρασμα των χρόνων

  • Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

 

«Ο Άγιος Μύρωνας στο πέρασμα των χρόνων» είναι ο τίτλος του βιβλίου που εξέδωσε  ο Πολιτιστικός  Σύλλογος  της περιοχής   και θα  παρουσιασθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ραύκεια 2018» στο Άλσος Χριστού,  σήμερα 31 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Πρόκειται για ένα βιβλίο που   έγραψε ο επί 34 χρόνια  γραμματέας της Κοινότητας  Ιωάννης Φραγκιαδάκης, σε επιμέλεια της  δρος. Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ειρήνης Κασσωτάκη.

Το βιβλίο  πραγματεύεται  την ιστορικότητα του χωριού από τη μινωική εποχή μέχρι και πρόσφατα, με ντοκουμέντα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, καθώς και μια σειρά σημαντικών φωτογραφιών.

Παράλληλα αναφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους σημαντικούς ανθρώπους, που ήταν πολλοί,  στον Άγιο Μύρωνα, στους δωρητές, στους βουλευτές από το χωριό, στις δραστηριότητες των Αγιομυριανών, σε αξιόλογα μέρη, σε φυσικά γεγονότα, στο πώς ήταν η ζωή τα παλιά χρόνια, εκπέμποντας συνάμα πολλαπλά μηνύματα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μύρωνα Μύρωνας  Τσερεβελάκης , η επιμελήτρια της έκδοσης Ειρήνη Κασσωτάκη, που θα συντονίσει την εκδήλωση,  ο συγγραφέας του Ιωάννης Φραγκιαδάκης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μυσιρλάκης.

Κατά την εκδήλωση επίσης θα διαβαστούν αποσπάσματα του βιβλίου από το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιωσηφίνα Μεσσαριτάκη και από τους αριστούχους απόφοιτους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Μύρωνα, Αθηνά Βράπι και Ραφαήλ Μπετεινάκης.