Cheesecake λεμόνι - Με τραγανή βάση και αφράτη κρέμα

Υλικά για 4 άτομα

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
¾ κρασοπότηρο χυμός λεμόνι
ξύσμα από ½  λεμόνι
4 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη.
Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα αναμιγνύουμε με το βούτυρο.
Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των μπισκότων.
Το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, ώστε να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια.
Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει καλά η βάση.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ, μαζί με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού σε μπρίκι, στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο μπρίκι να διαλυθούν.
Τις ρίχνουμε στο μίγμα με το γιαούρτι, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύομε.
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνουμε, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, την κρέμα με το γιαούρτι και το λεμόνι.
Ξαναβάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο και περιμένουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα.
Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε το γλυκό, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε, διακοσμώντας με ξύσμα λεμονιού.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο