Τι είδους μητέρα γίνεται το κάθε ζώδιο

Αν θέλετε πολύ να γίνετε μητέρα, αλλά ανησυχείτε για το πώς θα εξασκήσετε τον σημαντικό αυτό ρόλο με όλα όσα νιώθετε πως χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά σας σήμερα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά ψηλά, στον καθαρό νυχτερινό ουρανό.

Eκεί, τα άστρα που έχουν ακούσει όσα σας απασχολούν ίσως να σας δώσουν την απάντηση που γυρεύετε. Ορίστε πώς…

Κριός

Είστε ατρόμητη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και παίρνετε τον μητρικό σας ρόλο πολύ σοβαρά, χωρίς καμία εξαίρεση. Η εμμονική σας φύση, όμως, και η αγωνία σας να κάνετε τα πάντα καλύτερα απ’ τον καθένα, φέρνει και από κανένα μαύρο συννεφάκι στην οικογενειακή ζωή. Μην παθιάζεστε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, δεν δίνετε μάχη ούτε αξιολογείστε με κάποιο συγκεκριμένο μέτρο. Όντας φύσει αυτάρκης, είστε το τέλειο πρότυπο ώστε το παιδί σας να γίνει ανεξάρτητο και δυναμικό, οπότε αφήστε τα προτερήματά σας να δουλέψουν για εσάς.

Ταύρος

Είστε εργατική και ορθολογίστρια, μια σωστή κολώνα για το σπίτι και το παιδί σας, εκτός από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που ενεργοποιείται η κυκλοθυμικότητά σας. Από τη μία έχετε υψηλές απαιτήσεις, όχι όμως παράλογες, και από την άλλη δίνετε αρκετό χώρο στους άλλους ν’ αποφασίσουν μόνοι τους, αρκεί να μην αψηφούν τα όρια που έχετε θέσει. Μην ανησυχείτε τόσο για το κύρος σας, έχετε τα πάντα υπό έλεγχο και η αυθεντία σας δεν υπονομεύεται από μία αταξία ή ένα πείσμα. Απλώς, επιβεβαιώνεται.

Δίδυμοι

Λάτρης της αέναης νεότητας, δημιουργική και ανοιχτόμυαλη, είστε μαμά με πολλές κι ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, συχνά αντιφατική, αλλά ποτέ βαρετή. Αν ακούγατε λίγο πιο προσεκτικά τους άλλους και αν δείχνατε τη στοιχειώδη, έστω, προσήλωση στην τήρηση των ορίων που έχετε θέσει, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Παρ’ ολ’ αυτά, η απρόβλεπτη φύση σας δε φέρνει μόνο μπουρίνια, αλλά και στιγμές που ξαφνιάζουν ευχάριστα και μένουν αξέχαστες σε όλους, ενώ η επιθυμία σας να είστε αποτελεσματική χωρίς ν’ ακολουθείτε την πεπατημένη παράγει μοναδικές εμπειρίες για σας και τα παιδιά σας.

Λέων

Η αυτοπεποίθηση και η ικανότητά σας να δείχνετε το δρόμο στους άλλους σας κάνει μία τέλεια μητέρα-ηγέτη, ενώ ο προσιτός και φιλικός σας χαρακτήρας, σας κάνει να ρίχνεστε πρώτη και στο παιχνίδι, εκτός απ’ τις υποχρεώσεις. Μόνο που, καμιά φορά, παίρνετε τον γονεϊκό σας ρόλο πολύ προσωπικά και το διακύβευμα μετατίθεται από τα παιδιά σας σε εσάς, προκαλώντας αχρείαστα δράματα και αυστηρότητα άνευ ουσίας. Μην πιέζετε τις καταστάσεις, η μητρότητα δεν είναι καριέρα, αφεθείτε σ’ αυτήν φυσικά και η επιτυχία σας είναι δεδομένη.

Παρθένος

Είστε ταγμένη στην οργάνωση, την υγιεινή ζωή και την πνευματική καλλιέργεια, κάτι που σας κάνει να επιδιώκετε την ανεμελιά μέσω της υπερβολικής τάξης, μπερδεύοντας, καμιά φορά, τους γύρω σας και τον εαυτό σας. Το κακό είναι ότι έχετε την τάση να είστε επικριτική μαζί τους. Το καλό είναι ότι, συχνά, βλέπετε τη μητρότητα ως ένα στάδιο στην προσωπική σας εξέλιξη, ως μια περιπέτεια που θα σας οδηγήσει σε νέες γνώσεις, καθώς θα χτίζετε ένα υποστηρικτικό κι ευτυχισμένο περιβάλλον για τα παιδιά σας.

Σκορπιός

Είστε μια μητέρα που δεν κάνει πίσω, αντέχει τα πάντα και αρνείται να ηττηθεί απ’ τις δυσκολίες που συναντά μπροστά της. Κατά συνέπεια, αποτελείτε έμπνευση για τα παιδιά σας, αλλά η παρουσία σας είναι τόσο σαρωτική που μπορεί να νιώσουν ότι πνίγονται κάτω από τον έλεγχο και την προστασία σας. Καλά κάνετε και είστε επιφυλακτική με τον κόσμο, στο σπίτι, όμως, μπορείτε να δείξετε την ευάλωτη πλευρά σας χωρίς ν’ ανησυχείτε μήπως φανείτε αδύναμη. Η αφοσίωσή σας στα παιδιά σας και στην εξασφάλιση ενός βατού μονοπατιού προς το μέλλον τους, θα εκτιμηθεί δεόντως.

Καρκίνος

Γεννημένη μητέρα, είστε ευαίσθητη, αφοσιωμένη και συναισθηματική, σε σημείο που να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να φροντίσετε όλους όσους πιστεύετε ότι σας έχουν ανάγκη. Για όσους, πάλι, δεν πιστεύετε κάτι τέτοιο, επιφυλάσσετε μία σχετική καχυποψία και πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Συνεπώς, με τα παιδιά σας τείνετε να γίνεστε υπερπροστατευτική κάτι που θρέφει τους φόβους σας αντί να τους καλμάρει. Παρ’ ολ’ αυτά, η ασφαλειά τους δίπλα σας είναι εξασφαλισμένη και ο κοινωνικός σας περίγυρος αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιρροή για εκείνα.

Ζυγός

Είστε υπομονετική, δίκαιη και ταγμένη στα καλά πράγματα σ’ αυτήν τη ζωή, τα οποία δεν πρόκειται να σταματήσετε ποτέ να διεκδικείτε για εσάς και τα παιδιά σας. Αυτό, βέβαια, πάει πακέτο με μια σχετική ματαιοδοξία και είναι φορές που σας συνεπαίρνει και πετάτε στα σύννεφα, νομίζοντας ότι ζείτε στο όνειρό σας, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η ισορροπία, πάντως, παραμένει το ζητούμενό σας και τα παιδιά σας είναι το τέλειο όχημα για να την επιτύχετε, αφού λατρεύετε να τα βλέπετε να μεγαλώνουν και να συμμετέχετε σε κάθε στιγμή της ζωής τους αφήνοντας το προσωπικό σας σημάδι.

Αιγόκερως

Μια παραδοσιακή μητέρα σαν κι εσάς, συνεπής, υπομονετική και αφοσιωμένη στην οργάνωση και τη φροντίδα όλης της οικογένειας, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αγχώδης κι επιρρεπής στις απαισιόδοξες σκέψεις. Και όμως, καμιά φορά το παρακάνετε, όπως και με τη σοβαρότητα και την προσκόλλησή σας στο πρωτόκολο, την ώρα που θα έπρεπε να χαλαρώσετε  και ν’ απολαύσετε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς που έχετε αφιερώσει στην ανατροφή των παιδιών σας. Οι κανόνες είναι το εργαλείο σας και τα όρια ο τρόπος σας να διατηρείτε τον έλεγχο, αλλά μην ξεχνάτε να χαίρεστε λίγο αυτές τις στιγμές που δεν θα ξανάρθουν ποτέ.

Υδροχόος

Ελεύθερο πνεύμα, αιώνια έφηβη, γεμάτη ενέργεια και ανοιχτή σε καινούργια πράγματα και ιδέες, είστε η πιο κατάλληλη για να γίνετε φίλη των παιδιών σας και ν’ αλλάζετε ρόλους πού και πού, όταν εκείνα δείχνουν να είναι πιο υπεύθυνα από εσάς. Μην ανησυχείτε, η ατομικότητά σας είναι πολύτιμη για την ισορροπία σας και κατ’ επέκταση για τις σχέσεις σας με τους δικούς σας ανθρώπους, οπότε, αν δεν την καταπιέσετε προσπαθώντας υπερβολικά να ταιριάξετε στα στερεότυπα του νέου σας ρόλου, θα βρείτε τον τρόπο να κάνετε τη ζωή των παιδιών σας πραγματική γιορτή, χωρίς να χάσετε την επαφή με τις ανάγκες τους και τις υποχρεώσεις σας.

Τοξότης

Ως άνθρωπος είστε περιπετειώδης και δραστήρια, πάντα καταπιάνεστε με κάτι ή έχετε να πάτε κάπου κι έτσι, ως μητέρα, δε θα μπορούσατε να είστε πολύ διαφορετική και να γίνεται ξαφνικά υπέρμαχος της στατικότητας και των χαμηλών προσδοκιών απ’ την κάθε στιγμή της ημέρας. Ναι, τα παιδιά είναι δέσμευση κι εσείς είστε ορκισμένη εχθρός των δεσμεύσεων και του αυστηρού προγραμματισμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συγχρονιστείτε μαζί τους και να τα εντάξετε, όσο γίνεται, στους δικούς σας ρυθμούς με όρους παιχνιδιού και συμμετοχής. Στην τελική, ο καλύτερος τρόπος να είστε πάντα δίπλα τους είναι να γίνουν… «σαν τα μούτρα σας».

Ιχθείς

Είστε συμπονετική, ευαίσθητη και τρυφερή, μια μητέρα που είναι πάντα δίπλα στα παιδιά της και δεν διστάζει να θέσει την ιδιαίτερη φαντασία της στην υπηρεσία τους κάθε μέρα και στιγμή. Δυστυχώς, η γυάλα που έχετε τη μαγική ικανότητα να φτιάχνετε γύρω απ’ την οικογένειά σας, δεν προετοιμάζει πάντα τα παιδιά σας για τον κόσμο, ενώ η αδυναμία σας να επιβάλλετε κανόνες και όρια, τους δίνει συχνά το λάθος μήνυμα. Μην ανησυχείτε, η λατρεία που τους έχετε, η εμπιστοσύνη που τους εμπνέετε και η αυτοπεποίθηση την οποία ξέρετε πώς να τους εμφυσήσετε, θα αποδώσουν καρπούς κι εσείς θα είστε εκεί για να τους δρέψετε με περηφάνεια.

real.gr