Τζένη Καρέζη-Ζάχος Χατζηφωτίου: Η περιβόητη γκαρσονιέρα και πως έφτασαν στο διαζύγιο

  • Κυριακή, 29 Ιούλιος 2018 19:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κους-Κους

Εκείνη ήταν η λαμπερή σταρ του ελληνικού σινεμά. Εκείνος καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και παντρεύτηκαν λίγους μήνες μετά.

Στις 7 Μαΐου του 1962, η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου πέρασαν το κατώφλι της εκκλησίας της Φιλοθέης. Ο γάμος τους αποτέλεσε κοσμικό γεγονός και πρώτη είδηση στις εφημερίδες.

Οι καλεσμένοι ήταν σύνολο 500, ενώ έξω από το χώρο είχαν μαζευτεί 5.000 άτομα. Οι δρόμοι και η κυκλοφορία είχαν κλείσει. Ενώ, οι φανατικοί θαυμαστές της έσκιζαν κομμάτια από το νυφικό!

«Δεν μου λες, Γρηγόρη, αν παντρευτούμε θα έρθεις να τραγουδήσεις στον γάμο μας;»  Αυτά τα λόγια ο Ζάχος Χατζηφωτίου περιγράφει τον τρόπο που έκανε πρόταση γάμου στην Τζένη Καρέζη, ένα βράδυ που είχαν πάει να ακούσουν τον επονομαζόμενο και Sir του ελληνικού τραγουδιού.

Ηταν ένα από τα ομορφότερα ζευγάρια της εποχής.

Ηταν το τέταρτο στεφάνι για τον Ζάχο Χατζηφωτίου και το πρώτο για την Τζένη Καρέζη.

«Γνωριστήκαμε στο Λονδίνο. Εγώ τότε ζούσα στο Παρίσι και έκανα ταξίδια. Με κυνήγησε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα πόσο διάσημη ήταν. Είχα φύγει από την Ελλάδα προτού τελειώσει τη σχολή. Είχε γίνει πρώτο όνομα μαζί με την Αλίκη. Οταν είχαν και οι δύο δουλειές ήταν φίλες και αγαπιόντουσαν. Οταν δεν είχαν, υπήρχαν εντάσεις και τσακωμοί μεταξύ τους. Δεν στεριώσαμε διότι τα ωράριά μας δεν συνέπιπταν. Εκείνη στο θέατρο, εγώ είχα μπει στη θάλασσα, είχα καράβια και έτρεχα στον Πειραιά από το πρωί μέχρι το βράδυ» έχει δηλώσει ο Ζάχος Χατζηφωτίου σε μια συνέντευξή του στην Καθημερινή.

«Οταν αγαπούσα, αγαπούσα. Ημουν καλός, ήμουν large, δεν τσακωνόμουν, δεν θύμωνα. Και αν δεν ήμουν απολύτως ήσυχος, δηλαδή έκανα καμιά παρασπονδία, σίγουρα ήμουν διακριτικός. Αν έφταναν τα πράγματα σε αδιέξοδο, δηλαδή όταν τελείωνε η έλξη έπειτα από 3-3,5 χρόνια, έφευγα. Αυτή ήταν η τακτική μου. Στον έρωτα δεν ήμουν μαραθωνοδρόμος αλλά έκανα κούρσες ταχύτητας» συμπλήρωσε στην ίδια συνέντευξη.

Αρχοντική, επιβλητική, με αριστοκρατικό στιλ, η Τζένη Καρέζη ήταν η πιο διάσημη μελαχρινή της οθόνης και το αντίπαλο δέος της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Στις 27 Ιουλίου, συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από το θάνατό της.

Το περιοδικό «Down Town» έκανε ένα αφιέρωμα στη μεγάλη ηθοποιό και στα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου.

Στο εν λόγω αφιέρωμα της Φανής Πλατσατούρα, συμπεριλαμβάνεται και ένα ιδιαίτερο απόσπασμα από το βιβλίο του Ζάχου Χατζηφωτίου, για τη θυελλώδη σχέση του με την ηθοποιό, που οδήγησε σε γάμο και ύστερα στο διαζύγιο.

Αναλυτικά το απόσπασμα από το βιβλίο του Ζάχου Χατζηφωτίου: «Ένα βράδυ της ανακοίνωσα ότι θα βγω έξω με τους φίλους μου να διασκεδάσω. «Εντάξει, αγάπη μου, πήγαινε να περάσεις καλά, εγώ θα μείνω στο σπίτι», μου απάντησε. Ήταν βράδυ Τσικνοπέμπτης, θυμάμαι, λίγο μετά τις έντεκα. Αποφάσισα να πάω σε ένα πάρτι στην Αθηναία. Εκεί που χόρευα με την παρέα μου, λοιπόν, εμφανίζεται δίπλα μου μια ψηλόλιγνη, μαυροντυμένη φιγούρα, που άρχισε να μου κολλάει και να μου κουνιέται. Ήταν ντυμένη Ντόμινο. Επέμενε στο φλερτ και στα χάδια και δεν ήθελα πολύ για να πέσω. Την έψησα, λοιπόν, και πήγαμε σε μια γκαρσονιέρα που διατηρούσα τότε στην οδό Πατησίων. Εδώ να δώσω μια συμβουλή προς παντρεμένους: οι γκαρσονιέρες, όπου πηγαίνεις τις γκόμενες, φρόντισε να είναι σε πολυσύχναστους δρόμους. Αν δεν είσαι παντρεμένος, τότε τις πας στο σπίτι σου. Φτάνουμε, αρχίζουμε να γδυνόμαστε και τραβά τη μάσκα. Έπαθα σοκ. Ήταν η Τζένη Καρέζη. «Αγάπη μου, σε είχα καταλάβει, αλλά ήθελα να δω αν θα φτάσεις μέχρι τη γκαρσονιέρα», της είπα».

Εκείνο το βράδυ ήταν το τελευταίο τους ως παντρεμένοι.

 

πηγή: «Down Town»