Θα δουν την Κρήτη το ξημέρωμα από την κορυφή του Ψηλορείτη - Ανάβαση για χιλιάδες για 9η χρονιά

  • Σάββατο, 28 Ιούλιος 2018 08:38
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Για 9η συνεχή χρονιά οι Λιβαδιώτες πιστοί στο ραντεβού τους, καλωσορίζουν όλο τον κόσμο στην κορυφή του Ψηλορείτη σε μια μοναδική ανάβαρση στο ψηλότρο σημείο της Κρήτης στον τίμιο Σταυρό στα 2456 μέτρα.
Για 9η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λιβαδιωτών με όλους τους φορείς των Λιβαδίων διοργανώνει στο ψηλότερο σημείο της Κρήτης την εκδήλωση :
"Η Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιωτικο Αόρι" 
την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.

Oι πληροφορίες αναφέρουν πως και φέτος οι συμμετοχές από όλο τον κόσμο είναι χιλιάδες ωστόσο ως ένδειξη πένθους για την 23χρονη Λειβαδιώτισσα που έχασε πρόσφατα τη ζωή της σε τροχαίο δε θα γίνει το καθιερωμένο γλέντι και γεύμα στους προσκεκλημένους. 

¨Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών:

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη και της ευρύτερης περιοχής μέσω του πλακόστρωτου μονοπατιού που οδηγεί στην κορυφή του Ψηλορείτη 2.456μ .
Στόχος η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μια κληρονομιά η οποία έχει ενταχθεί στα πολύτιμα Γεωπάρκα της Ουνέσκο.
Το εν λόγω πολιτιστικό γεγονός υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μυλοποτάμου. 
Σας περιμενουμε για άλλη μια χρονιά να περπατήσουμε μαζί τη γη του Ψηλορείτη.
Το πρόγραμμα εχει ως εξής :
*Υποδοχή επισκεπτών-αναβατών στο Λιβαδίωτικο Αόρι στο Λάκκο του Μυγερού(καταφύγιο)
στις 4:30 - 5:00 πρωί
* Ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη μέσω της πλακόστρωτης στράτας στο εκκλησσάκι του Τιμίου Σταυρού 5:00-7:30 πρωί.
*Θεία Λειτουργεία ,Κοινωνία και Προσκύνημα στον Τίμιο Σταυρό και επιτόπου παραδοσιακοί χοροί στπ ψηλότερο σημείο της Κρήτης.
*. Επιστροφή-κατάβαση μέσω της Στράτας του Ψηλορείτη στο Λάκκο του Μυγερού(καταφύγιο)ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:
για τους αναβάτες που θα ανέβουν στην κορυφή του Ψηλορείτη
Να εισέλθουν νωρίς στο Λάκκο του Μυγερού(καταφύγιο)προτεινόμενη ώρα 4:30- 5:00 πρωινή, ώστε να βγούν με τη πρωινή δροσιά στην κορυφη,η πολύωρη επαφή με τον ήλιο ίσως είναι βλαβερή.
Να συνεργαστούν με τους παρκαδόρους και να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους σε σημεία που να μην εμποδίζουν την διέλευση των λεωφορείων τις ώρες της εκδήλωσης.
Οι αναβάτες να έχουν μαζί τους ένα αντιανεμικό η ελαφρύ μπουφάν, επικρατεί χαμηλή θερμοκρασία πρίν την ανατολή του ηλίου. 
SOS :Να μην ξεχνούν σκουπίδια( σακουλάκια απο τρόφιμα, μπουκαλια νερού κτλ)στη Στράτα του Ψηλορείτη διότι η συλλόγη τους είναι αδύνατη από τους διοργανωτές.θα υπάρχουν σακούλες αποριμμάτων στην κορυφή και θα μεταφερθούν με το ελικόπτερο στους κάδους της εκδήλωσης .
Καλή ανάβαση και του χρόνου με υγεία.
Σας περιμένουμε όλους μικρούς κ μεγάλους.
Η παρουσία αλλά και η συμμετοχή σας θα μας τιμήσουν ιδιαίτερα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Αφηστε καποιο σχολιο