Οταν ο Αλέν Ντελόν φλέρταρε την Τζένη Καρέζη -Η βραδιά στο πλοίο

  • Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018 20:58
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κους-Κους

Η Τζένη Καρέζη διέθετε τα πιο σπινθιροβόλα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου. 

Ομορφιά κλασική, αλλά ιδιαίτερα μοναδική. 

Λέγεται μάλιστα, ότι από την ομορφιά της και τα μάτια της θαμπώθηκε και ο Αλέν Ντελόν. 

Το 1960, Καρέζη και Ντελόν, ο οποίος τότε ήταν ζευγάρι με την Ρόμι Σνάιντερ, συναντήθηκαν στην Επίδαυρο και ανάμεσά τους υπήρξε έλξη, φλερτ. Εστω στιγμιαία... 

Ο Νίκος Μαστοράκης έγραφε στην εφημερίδα «Εμπρός» για την επίσκεψη του Ντελόν στην Ελλάδα: 

«Τόπος του εγκλήματος ήταν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου ο Αλέν Ντελόν, συνοδευόμενος από τη Ρόμι Σνάνιντερ και τον σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι, παρακολούθησε την παράσταση της τραγωδίας "Εκάβη" με πρωταγωνίστρια την Κατίνα Παξινού. Καθισμένοι στα διαζώματα του θεάτρου παρακολουθούσαν ως θεατές την παράσταση και η Τζένη Καρέζη με τον Λυκούργο Καλλέργη. Σε κάποια στιγμή οι δύο Έλληνες ηθοποιοί κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, ανταλλάσσουν χαιρετισμούς και κάθονται δίπλα τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης ο Ντελόν έριχνε το βλέμμα του προς την πλευρά της Καρέζη, η οποία ανταπέδιδε με ένα ευγενικό χαμόγελο, κάνοντας έξαλλη τη Σνάιντερ. Αργότερα, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Ντελόν, αν του αρέσει ως γυναίκα η Τζένη Καρέζη, εκείνος απάντησε: "Είναι από τις γυναίκες που θα μπορούσα να αγαπήσω μέσα σε μια στιγμή. Έχει δύο μάτια καταπληκτικά!"».

Το ρεπορτάζ της εποχής ήθελε το φλερτ να συνεχίζεται  στην τραπεζαρία της πρώτης θέσης του πλοίου που μετέφερε τους ηθοποιούς στην Αθήνα, απ' όπου και oι φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο Νίκος Μαστοράκης. 

Μάλιστα, το 2014 τις είχε βγάλει από το συρτάρι του και τις είχε ποστάρει ξανά, γράφοντας: «Επειδή ξέρω ότι με κάτι τέτοιες φωτογραφίες, φτιάχνεστε: Την έβγαλα στο εστιατόριο πλοίου, όταν η Τζενούλα φλερτάριζε τον Αλέν, και ο Λουκίνο παρατηρούσε διακριτικά. Λίγο πιο κει στη φωτό (δεν φαίνεται) ήταν η Ρόμυ, πολύ τσατισμένη από το φλερτ του Αλέν στη Τζενούλα». 



Πηγή:  iefimerida.gr