Μακαρονάδα με μελιτζάνες- Eλαφριά και νόστιμη

  • Σάββατο, 28 Ιούλιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ακόμη και η μακαρονάδα μπορεί να είναι χαμηλή σε θερμίδες. Φτάνει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα υλικά και να αποφύγετε τα πολλά λίπη. Στη συγκεκριμένη συνταγή μια μερίδα έχει μόλις 345 kcal.

Συστατικά

500 γρ. (1 πακέτο) σπαγέτι ή ταλιατέλες
3-4 μελιτζάνες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού + επιπλέον για γαρνίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένο τυρί (φέτα καλύτερα) για το σερβίρισμα

Βήματα

Χαράζετε σταυρωτά τον πάτο τους και ζεματάτε τις ντομάτες για ½ λεπτό σε νερό που σιγοβράζει. Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε (μαζεύοντας το χυμό τους).

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα σκόρδα, αφήνετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε μέσα τις ντομάτες. Τις αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις σιγοψήνετε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει αρκετά η σάλτσα, όχι όμως εντελώς, να μείνει ρευστή.

[AdTech Ad]

Στο μεταξύ, κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και ύστερα σε φετάκια μισοφέγγαρα πάχους ½ εκ. περίπου. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να κατεβάσουν το νερό τους για 30 περίπου λεπτά. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε για να στραγγίσουν καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, χωρίς να τα βαρυψήσετε.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε μέσα τις μελιτζάνες, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Ύστερα, τις ανακατεύετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αφήνετε να πάρουν μια βράση για να απορροφήσουν τη σάλτσα και να μαλακώσουν.

Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε. Τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με βασιλικό και τα συνοδεύετε με τριμμένο τυρί (φέτα)

Πηγή: xryssessyntages.com

Αφηστε καποιο σχολιο