Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλείσετε αεροπορικό εισιτήριο

  • Πέμπτη, 26 Ιούλιος 2018 08:07
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι πρέπει να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια πολύ νωρίς, εάν θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Ωστόσο, όπως εξηγεί το fortune, η υπερβολική προετοιμασία μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μια πιο δαπανηρή πτήση.

Μια νέα μελέτη από το CheapAir.com αποκαλύπτει ότι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο είναι, κατά μέσο όρο, 54 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα «πρόωρα» εισιτήρια - έξι έως 11 μήνες νωρίτερα - τείνουν να έχουν την υψηλότερη τιμή μιας και οι πτήσεις μόλις έχουν ανοίξει και οι αεροπορικές εταιρείες είναι λιγότερο απελπισμένες για να πραγματοποιήσουν πωλήσεις. Ακόμα και τα εισιτήρια που κλείνονται τρεισήμισι έως έξι μήνες νωρίτερα - μπορούν να είναι «τσιμπημένα» στην τιμή αν και υπάρχουν συνήθως πιο προσιτές τιμές. Τρεις εβδομάδες έως τρεισήμισι μήνες είναι ίσως μια καλή περίοδος και οποιοσδήποτε αν αποφασίσετε την τελευταία στιγμή, μάλλον παίζετε με την τύχη σας.

«Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι αρκετά προφανής: μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς αυτό σπάνια λειτουργεί», λέει ο Jeff Klee, CEO της CheapAir. «Αλλά πέρα από αυτό, θέλετε επίσης να είστε προσεκτικοί για να μην αγοράσετε πολύ νωρίς. Πάντα προτείνω οι ταξιδιώτες να ελέγχουν τους ναύλους και όταν βλέπετε μια καλή ευκαιρία αρπάξτε την, γιατί πιθανότατα δεν θα διαρκέσει πολύ». Το CheapAir διαπίστωσε ότι ο ναύλος για μια πτήση αλλάζει κατά μέσο όρο 71 φορές μεταξύ του ανοίγματος και της ημέρας που απογειώνεται.

news.gr