Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε με τα βαμμένα μαλλιά

Πολλές φορές οι γυναίκες έχουν κάποιες εμμονές με τα μαλλιά τους. Πρόκειται για συνήθειες που αν και πιστεύουν ότι τα βοηθούν, στην πραγματικότητα πετυχαίνουν το αντίθετο.

Κυρίως όσες τα βάφουν, έχουν ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις και ίσως χωρίς να το καταλάβουν κάνουν λάθος κινήσεις και τα επιβαρύνουν.

Τα 5 πιο σημαντικά λάθη λοιπόν είναι:

Πολλές γυναίκες αλλάζουν συχνά colorist με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και επιπλέον να ταλαιπωρούν τα μαλλιά τους.
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ο 2ος colorist θα έχει άλλη τακτική από τον 1ο και ο 3ος τελείως διαφορετική; Αυτό μάλλον κάνει τα μαλλιά σας πεδία πειραματισμών παρά τα ωφελεί!

Η χρήση ακατάλληλων προϊόντων είναι πολύ συχνή από τις γυναίκες με βαμμένα μαλλιά. Κι αν αποκλείω αυτές με φυσικά είναι γιατί η φυσική τρίχα δεν απαιτεί την προσοχή της βαμμένης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που στα ράφια θα βρείτε πολλές κατηγορίες προϊόντων για μαλλιά. Σίγουρα οι εταιρίες δεν το κάνουν άσκοπα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το πρόσωπό έτι και τα μαλλιά μας έχουν συγκεκριμένες ανάγκες, κυρίως αν είναι βαμμένα. Βρείτε με τη βοήθεια ειδικού τον τύπο των μαλλιών σας και συμβουλευτείτε τον για τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε.

Λόγω έλλειψης χρόνου, συχνά οι γυναίκες παραμελούν τα μαλλιά τους. Ακόμα κι αν πηγαίνουν στο κομμωτήριο ή τα χτενίζουν μόνες τους στο σπίτι, δεν αφιερώνουν λίγα ακόμα λεπτά για να τα φροντίσουν, να τα ενυδατώσουν και να τα διατηρήσουν λαμπερά και υγιή. Μήπως ξεχνάτε κι εσείς το ειδικό λαδάκι κατά της θερμότητα πριν την ισιωτική;
Το ψαλίδι του κομμωτή για τις περισσότερες αποτελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες.

Οι γυναίκες δύσκολα αποχωρίζονται τη μακριά τους κώμη και διστάζουν ακόμα και στο καθάρισμα της ψαλίδας. Πολύ κακώς! Έχετε σκεφτεί ότι αν δεν καθαρίζετε τις άκρες των μαλλιών σας δεν αφήνετε τα μαλλιά σας να αναπνέουν και να μένουν υγιή;

Πόσες από εσάς που βάφετε τα μαλλιά σας, όταν θέλετε να αλλάξετε χρώμα πηγαίνετε άλουστες στο κομμωτήριο; Λάθος κίνηση. Μπορεί η βαφή να “πιάνει” καλύτερα, ωστόσο το χρώμα που βλέπει ο colorist δεν είναι αυτό που πραγματικά έχουν τα μαλλιά σας.
Καλό είναι λοιπόν – ειδικά ο προσωπικός σας colorist έχει να σας δει καιρό- να κάνετε μία επίσκεψη με καθαρά, λαμπερά μαλλιά έτσι ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επόμενη βαφή.

jenny.gr