Περιφέρεια Κρήτης και δήμοι στηρίζουν τους πυροπαθείς της Αττικής

  • Τρίτη, 24 Ιούλιος 2018 18:24
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο εθνικό πένθος για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών και ακυρώνει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, από σήμερα 24 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.

Σε ένδειξη πένθους κυματίζει μεσίστια η σημαία στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας καθώς και στα κτίρια των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επίσης, καλεί φορείς επιχειρήσεις και πολίτες να συμβάλλουν ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα, χυμοί, νερό και βρεφικές πάνες.

Η συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί (Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018) στα παρακάτω κτίρια: 

Στο Ηράκλειο, στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία. Στην Π.Ε. Λασιθίου στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης», στο Διοικητήριο, οδός Πολυτεχνείου 1 Άγιος Νικόλαος.

Επίσης, αύριο θα ανακοινωθούν και τα σημεία συγκέντρωσης στις Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του για τα δεκάδες θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών, συλλυπείται τις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στα στελέχη της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Εθελοντών που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο Δήμος Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνης  εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή  του στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Αττική και ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 25/7 έως και την Παρασκευή 27/7 θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:

Εμφιαλωμένα νερά
Χυμοί
Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση  να είναι άμεσης ανάλωσης(κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λ.π.)
Γάλατα μακράς διαρκείας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου π.χ. εβαπορέ
Γάζες-fucidin
Παιδικές πάνες
Μωρομάντηλα

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από 8.00- 15.00 στα παρακάτω σημεία:

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης

Κουντουριώτου 98   Τηλ: 2831021307

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μαρκέλλου 25       Τηλ: 2831052191

Α’ ΚΑΠΗ

       Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη, γωνία  Τηλ: 2831027800

Β’ ΚΑΠΗ (Καλλιθέα)

Ο. Πάλμε 6              Τηλ : 2831055243

Γ’ ΚΑΠΗ

Περιβόλια             Τηλ: 2831026070

ΚΑΠΗ Τσεσμέ

Τσεσμές Πλατανιά    Τηλ:2831051339

Ο Δήμος Μαλεβιζίου

Σε δράση άμεσης συγκέντρωσης τροφίμων για τους πληγέντες της Αττικής, προχωράει ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου, όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, μπορούν να τα παραδίδουν στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Για αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά  σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς , ενημερώνουν ότι αναβάλλουν την προγραμματισμένη για αύριο  Τετάρτη 25 Ιουλίου την  εκδήλωση   των   “Ρουμάτων Γη- 2ο Φεστιβάλ Τοπικής Παράδοσης & Προϊόντων” στα Παλαιά Ρούματα, η οποία περιελάμβανε τα Εγκαίνια του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Παλαιών Ρουμάτων και Συναυλία του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής.

Η εκδήλωση αναβάλλεται λόγω συμμετοχής του Δήμου Πλατανιά, στο Εθνικό Πένθος της τραγικής απώλειας δεκάδων συνανθρώπων μας  από τις φονικές  πυρκαγιές.