Το τέλειο εύκολο Προφιτερόλ (Video)

  • Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα εύκολο λαχταριστό, αφράτο και δροσερό προφιτερόλ με σπιτικά σουδάκια και αφράτησοκολατένια κρέμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή του Δημ. Μιχαηλίδη για ένα υπέροχο προφιτερόλ που αξίζει να δοκιμάσετε μιας και η τέλεια γεύση του θα σας αποζημιώσει για το κόπο σας.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

Για τα σουδάκια:
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 ml γάλα πλήρες
125ml νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
4 μέτρια αυγά
Για τη σοκολατένια κρέμα:
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
100 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 λίτρο γάλα πλήρες
Για το γέμισμα και τη διακόσμηση:
200 γρ. σαντιγί (1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%, κρύα χτυπημένη σε σαντιγί)
σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Για τα σουδάκια: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τα 150 γρ. αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς.
Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι, ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ. Το αποσύρετε πάλι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ να κρυώσει ελαφρώς. 
Μεταφέρετε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα, για τουλάχιστον 5 λ, προσθέτοντας από την αρχή του χτυπήματος, σταδιακά τα 4 μέτρια αυγά, 1 τη φορά, φροντίζοντας να ενσωματώνονται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. Το μείγμα σας πρέπει να είναι σχετικά πηχτό.
Στη συνέχεια στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου. Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με φαρδύ στόμιο και κάνετε λείες ροζέτες τη μια δίπλα στη άλλη στο ταψί (βλέπε στο βίντεο το μέγεθος και το σχέδιο).
Σε ένα μπολάκι βάζετε λίγο κρύο νερό, βρέχετε το δάχτυλό σας και πιέζετε προς τα κάτω ελαφρώς τη κορυφή κάθε ροζέτας. Βάζετε το ταψί σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στον αέρα, και ψήνετε τα σουδάκια σας για 20 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. 
Για τη σοκολατένια κρέμα: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη ζάχαρη, το κακάο, το  αλεύρι και το 1 λίτρο γάλα και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, το ανακατεύετε μέχρι να χλιαρίνει, το καλύπτετε με πλαστική μεμβάνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για τη συναρμολόγιση: Παίρνετε ένα μέτριο στρογγυλό πυρίμαχο μπολ και απλώνετε στη βάση του σαντιγί. Παίρνεται όσα σουδάκια χρειαστείτε, τα κόβετε μέχρι τη μέση, τα γεμίζετε με σαντιγί, τα κόβετε στα 2 και τα απλώνετε, το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρέξ, πάνω από τη σαντιγί. 
Βγάζετε τη κρέμα από το ψυγείο, την ανακατεύετε και στρώνετε, απλώνοντάς τη με μια μαρίζ, ομοιόμορφα πάνω από τα σουδάκια. Βάζετε την υπόλοιπη σαντιγί  κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνετε ροζέτες, με σχέδια επιλογής σας, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζετε, προαιρετικά, μερικές σταγόνες σοκολάτας, πάνω στη κρέμα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. 

Σημείωση: Μπορείτε να γεμίσετε τα σουδάκια σας με κρέμα ζαχαροπλαστικής αντί για σαντιγί.  Επίσης μπορείτε να πάρετε έτοιμα σουδάκια και να τα γεμίσετε εσείς με γέμιση επιλογής σας ή να αντικαταστήσετε τα σουδάκια με μικρά κρουασανάκια με γέμιση κρέμας βανίλιας όπου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

sintayes.gr