Έτσι καθαρίζουν οι Γαλλίδες το σπίτι τους

  • Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018 11:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα όλοι έχουμε συνήθειες που έχουμε μάθει από την οικογένειά μας. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν μπορούμε να μάθουμε και άλλες τεχνικές από άλλους λαούς.

Αυτή τη φορά σας δίνουμε τα καθαριστικά tips των Γαλλίδων για να πάρετε μια ιδέα για το πως καθαρίζουν σε αυτήν την πανέμορφη κατά τα άλλα χώρα.

Η καθαριότητα δεν έχει κανένα άρωμα 

Μπορεί εσείς να έχετε συνδέσει την καθαριότητα με κάποια συγκεκριμένη μυρωδιά (όπως για παράδειγμα μπορεί να έχετε συνηθίσει το μπάνιο σας να μυρίζει χλωρίνη) αλλά οι Γάλλοι δεν έχουν συνδέσει την καθαριότητα με καμιά μυρωδιά. Όταν, για παράδειγμα, κάτι είναι καθαρό σε ένα Γαλλικό σπίτι απλά δεν μυρίζει καθόλου.

Οι Γάλλοι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο να μυρίζει ένα σπίτι φιλόξενα παρά στο να μυρίζει καθαριότητα. Έτσι βάζουν κεριά στον χώρο τους για να μυρίζει όμορφα αλλά και για να δημιουργήσουν ένα ρομαντικό σκηνικό.

Οι Γάλλοι καθαρίζουν με μέτρο 

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι οι Γάλλοι δεν κάνουν δίαιτες. Αντιθέτως προσέχουν τη διατροφή τους. Το ίδιο ισχύει και με την καθαριότητα. Μπορεί το Σάββατο να κάνουν κάποιες βαριές δουλειές που θέλουν περισσότερο χρόνο αλλά κάνουν τα πιο απλά πράγματα καθημερινά (τακτοποιούν τα ρούχα, πλένουν τα πιάτα και συμμαζεύουν το σπίτι). Τις Κυριακές δεν κάνουν στην κυριολεξία τίποτα.

Οι Γάλλοι καθαρίζουν μόνο το πρωί

 Το καθάρισμα πρέπει να γίνεται το πρωί πριν αρχίσει να νυχτώνει. Πρέπει να είναι όλα έτοιμα πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας για μεσημεριανό ή και για κοκτέιλ το βράδυ. Επίσης ο λόγος που καλό είναι να καθαρίζετε το πρωί είναι για να απολαμβάνετε το σπίτι σας καθαρό όλη μέρα.

Για τους Γάλλους το καθάρισμα δεν είναι "δουλειά"

Είναι κάτι που πρέπει να κάνουν για να είναι το σπίτι τους όμορφο για εκείνους και την οικογένειά τους. Επομένως δεν το βλέπουν σαν κάτι που πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά αλλά σαν κάτι που πρέπει να κάνουν για να αισθάνονται όμορφα και άνετα μέσα στο σπίτι τους συνέχεια.

spirossoulis.com

Αφηστε καποιο σχολιο