Ταξίδι μουσικής με μαντολίνο στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ενα μουσικό ταξίδι από τη Μικρά Ασία ως την Αθήνα κι από τα Επτάνησα ως την Κρήτη πραγματοποιείται σήμερα στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Ο τίτλος της παράστασης είναι «4 παραδόσεις του Μαντολίνου στην Ελλάδα», η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ η υλοποίησή της γίνεται σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και τη Μουσική Ακαδημία της Αμβέρσας στο Βέλγιο.

Στην παράσταση παρουσιάζεται η έρευνα, τεκμηρίωση και εκτέλεση στο μαντολίνο από τις Ελίνα και Μαρία Μαρκατάτου, έτσι όπως παρουσιάστηκε μέσα από σχετική διπλωματική εργασία στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Αμβέρσας.

Στην παράσταση χορευτική συμμετοχή έχει το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου Κρήτης, ενώ φιλική συμμετοχή στο μαντολίνο παρέχει ο Μιχάλης Κονταξάκης.  Η δράση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων πολιτισμού του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στην Κρήτη, οι οποίες κωδικοποιημένες είναι οι εξής:

28 Ιουλίου, ώρα 21.30: Θέατρο και Λογοτεχνία. Θεατρική Παράσταση «Ο Έρωντας στην Κρήτη». Θέατρο Κρήτης. Ηράκλειο, πύλη Βηθλεέμ.

3 Αυγούστου, ώρα 08.00: Ιστορία, Πανίδα και Παραδοσιακή Διατροφή. Σπήλαιο Μελιδονίου, Επιμνημόσυνη Δέηση και ιστορική ξενάγηση. Reptisland, «Πάρκο ερπετών». Σπήλαιο και Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Ζωνιανά. Μιτάτο Κράνας.

4 Αυγούστου: Γενική συνέλευση & πολιτιστική Βραδιά. Πολιτισμός και Γλώσσα. Ελεύθερη είσοδος.

5 Αυγούστου, ώρα 10.00: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ). Ξενάγηση στο ΜΦΙΚ, σε αγγλικά και ελληνικά. Παρουσίαση από την Itanos Concept Events του βιβλίου «Ταξίδι στην Κρήτη», το οποίο και θα δωριθεί από τον περιφερειάρχη Κρήτης σε ελληνικά και αγγλικά στα παιδιά των αποδήμων που θα παρευρεθούν.