Μάταλα, διαχρονικά και διάσημα - Λευκή άμμος, σπηλιές και το γαλάζιο του Λιβυκού (φωτογραφίες)

  • Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η παραλία που έκανε διάσημη την δεκατία του 60 με τα παιδιά των λουλουδιών είναι ακόμα εκεί. Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν και οι χίπις “έμειναν” στην ιστορία ως τα παιδιά που έκαναν ... επανάσταση μένοντας στις σπηλιές των Ματάλων;

Τα Μάταλα είναι εκεί και έχουν τους δικούς τους φανατικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η ποικιλομορφία των επισκεπτών της, ντόπιοι, ξένοι και κάθε ηλικίας, οδηγεί στο συμπέρασμα πως τελικά κάτι “μαγικό” έχουν τα Μάταλα. Εκείνη τη διαχρονική μαγεία που εδώ και δεκαετίες τα κρατούν ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.

Κατάλευκη τεράστια αμμουδιά, αγκαλιάζει το γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους. Ο διάσημος λευκός βράχος πίσω της με τις σπηλιές, χαρίζει μια ιδιαίτερη εικόνα στο τοπίο. Τα αλμυρίκια είναι τα αγαπημένα των λουόμενων για την δροσερή σκιά τους. Στα Μάταλα υπάρχουν ταβέρνες και πολλά άλλα καταστήματα που προσφέρουν εξαιρετικά ντόπια είδη.

Η παραλία είναι 250 μέτρα μήκος και 45 μέτρα πλάτος.

Η μισή παραλία πλαισιώνεται από τα δέντρα tamarisk (είδος του γένους των φυτών τάμαριξ ή ταμάριξ, αλμυρίκια), που οδηγούν το μάτι προς τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των απότομων βράχων από ψαμμίτη με τις διάσημες σπηλιές τους, που γλιστρούν στη θάλασσα σε περίεργη γωνία, δημιουργώντας ένα από τα πιο ασυνήθιστα τοπία στο νησί.