Κοτόπουλο με ελιές, στο τηγάνι

  • Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Είναι ένα πολύχρωμο πιάτο και πολύ υγιεινό. Επιλέξτε φρέσκα και βιολογικά προϊόντα.

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλο
2 κόκκινες πιπεριές + 1 πράσινη + 1 κίτρινη
12 μικρές πατάτες baby
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
2 ώριμες ντομάτες
Ρίγανη, πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Μαύρες και πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Πλύντε και κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες, ψιλοκόψτε κρεμμύδια και σκόρδα
Καθαρίστε τις πατατούλες -Αν δεν έχετε baby, κόψτε σε κομμάτια τις μεγαλύτερες
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε καλά το κοτόπουλο και βάλτε το στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο -Προσθέστε στο τέλος τις ντομάτες, κομμένες, ροδίστε καλά
Προσθέστε το κοτόπουλο, το μπούκοβο, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι
Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά, να πάρει αρώματα
Ρίξτε τότε τις πατάτες, λίγο νερό και αφήστε να σιγοβράσει, με σκεπασμένο το τηγάνι, για 25-30 λεπτά
Προς το τέλος της βράσης ρίξτε πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι


Πηγή:  iefimerida.gr