Λειτουργία βρεφικού σταθμού με χρηματοδότηση 50.0000 ευρώ

  • Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 19:52
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Με το ποσό των 50.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου από το Υπουργείο Εργασίας για την λειτουργία βρεφικού τμήματος στον υφιστάμενο παιδικό σταθμό που θα καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους γονείς, και ειδικότερα τις εργαζόμενες μητέρες.

Ο βρεφικός πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης από την πλευρά του με την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος-έγκρισης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εργασίας ευχαριστεί ειδικότερα την διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.).

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που αφορά στην υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας που διεκδίκησε επιτυχώς την έγκριση της χρηματοδότησης προκειμένου να λειτουργήσει το βρεφικό τμήμα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού εξυπηρετώντας ανάγκες εργαζόμενων μητέρων. Ευχαριστούμε το Υπουργείο και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την έγκριση του κονδυλίου μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης-φακέλου από τον Δήμο μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του παιδικού-βρεφονηπιακού σταθμού Ευαγγελία Ορφανού ανέφερε ότι, στον παιδικό σταθμό θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης για την υποδοχή των βρεφών από 6 μηνών, το επόμενο διάστημα. Αναφέρει επίσης, ότι, ο Δήμος διεκδικεί και πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ολοκλήρωση της παρέμβασης στο κτίριο του παιδικού (περίφραξη, αντικατάσταση κουφωμάτων, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μόνωση προμήθεια παιχνιδιών κ.α.).