Αυτά είναι τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες

  • Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 19:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Σήμερα θα μιλήσουμε για μπούκλες. Αφορμή για αυτή την απόφαση ήταν τα τέλεια κυματιστά μαλλιά που έκανε σήμερα η Γωγώ Φούντα και η συζήτηση που είχαμε. Η Γωγώ πάει κομμωτήριο γιατί «δεν πιάνουν» τα χέρια της. Δεν μπορώ να το δεχτώ. Το styling στα μαλλιά δεν απαιτεί κάποιο έμφυτο ταλέντο αλλά προπόνηση. Με την προπόνηση έρχεται η γνώση και η τεχνική η οποία μάλιστα διαφέρει από κορίτσι σε κορίτσι. Ο τρόπος που η κάθε μία χρησιμοποιεί (ή καταλήγει να χρησιμοποιεί) το ψαλίδι για μπούκλες είναι διαφορετικός και τους δέχομαι όλους τους τρόπους. Ήξερα ένα κορίτσι που  δεν μπορούσε με τίποτα να κάνει τις μπούκλες της μπροστά στον καθρέφτη, εξασκούσε το τυφλό σύστημα. You do you girl! Αυτό που δεν πρέπει όμως να do είναι τα παρακάτω λάθη και θα σου εξηγήσω γιατί…

1 Μπούκλα σε νωπά μαλλιά
Αυτό που θα πως εδώ ισχύει είτε κάνεις μπούκλες είτε ίσιωμα: ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΕ ΝΩΠΑ ΜΑΛΛΙΑ. Συγνώμη για τις φωνές αλλά είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στην τρίχα σου. Όσο υπάρχει ακόμα υγρασία στα μαλλιά σου, η θερμότητα τα «ψήνει», τα «βράζει»… τα καταστρέφει. Γι’ αυτό στέγνωσέ τα καλά-καλά πριν βάλεις το ψαλίδι επάνω τους for the love of God!

2 Λακ πριν τη μπούκλα
Έχει λογική, το δέχομαι. Νομίζεις πως, αν ψεκάσεις λιγάκι πριν κάνεις την μπούκλα θα κρατήσει περισσότερο. Ισχύει αλλά ισχύει επίσης και το ότι θα «τηγανήσεις» σχεδόν τα μαλλιά σου. Η λακ τα αφυδατώνει έτσι κι αλλιώς. Αν προσθέσεις σε αυτό την θερμότητα πολλαπλασιάζεται η φθορά και για να μην μακρηγορώ, αν θέλεις να έχεις γενικά μαλλιά για να κάνεις μπούκλες βάλε λακ ΜΕΤΑ το ψαλίδι. Πριν από αυτό μπορείς να βάλεις κάποιο προϊόν προστασίας από τη θερμότητα ξερωγώ ή και αφρό όσο ακόμα είναι βρεγμένα τα μαλλιά σου.

3 Πολλή ώρα μπούκλα
Όχι, δεν εννοούμε πως αφιερώνεις πολλή ώρα στις μπούκλες σου και πρέπει να σταματήσεις. You do you είπαμε! Εννοούμε πως δεν πρέπει να τυλίγεις μία τούφα γύρω από το σίδερο και να την αφήνεις εκεί να αργοψήνεται σαν χοιρινό στο φούρνο. 7-10 δευτερόλεπτα αρκούν για να κάνεις τις μπούκλες σου. Όσο περισσότερο το αφήνεις τόσο το χειρότερο για την τρίχα σου και μην ξεχνάς πως συμβαίνουν και αυτά…

4 Παλιό ψαλίδι
Δεν έχουμε τίποτα ενάντια στα vintage αντικείμενα, τα λατρεύουμε! Αυτό που ΔΕΝ λατρεύουμε είναι το καυτό, γυμνό σίδερο και αυτό ακριβώς είναι τα παλιά ψαλίδια, καυτά γυμνά σίδερα που τσουρουφλίζουν τα μαλλιά. «Μα η μαμά μου σιδέρωνε τα μαλλιά της» θα μας πεις. Ναι, πολλές το έκαναν αλλά έβαζαν κάτι ανάμεσα στο σίδερο, το καυτό σίδερο και τα μαλλιά τους. Get it? Τα παλαιότερης κοπής σίδερα για μπούκλες δεν έχουν προστατευτική επικάλυψη (κεραμική πχ) και έτσι καταστρέφουν την τρίχα. Επένδυσε λοιπόν σε ένα καλό, σύγχρονο εργαλείο και κράτα το παλιό σου ψαλίδι σαν display στο μπουντουάρ σου.

5 Απουσία προστασίας
Θα το πούμε τώρα και θα μας ακούσεις να το επαναλαμβάνουμε σα 80χρονες με εγκεφαλικό για πάντα: Δεν χρησιμοποιείς κανένα εργαλείο θερμότητας (ψαλίδι, πρέσα, σεσουάρ) χωρίς πρώτα να έχεις βάλει στα μαλλιά σου ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα. Λάδι θα είναι; Σπρέι θα είναι; Κρέμα θα είναι; Μόνο προσευχή να μην είναι. Βάλε ό, τι σε βολεύει αλλά βάλε κάτι. Please.

 

Πηγή: queen