Βασιλικές "αταξίες". Σάλος από τις αποκαλύψεις πρώην ερωμένης του Χουάν Κάρλος

  • Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 15:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κους-Κους

Σάλος από τις εκρηκτικές αποκαλύψεις της άλλοτε ερωμένης του πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Η άλλοτε ερωμένη του υποστηρίζει ότι πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εμπλέκεται στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι εκρηκτικές αποκαλύψεις της Γερμανίδας προκάλεσαν τη διενέργεια έρευνας για τον Χουάν Κάρλος.

Ο πρώην Ισπανός βασιλιάς, που παραιτήθηκε το 2014, κατηγορείται από την Corinna zu Sayn-Wittgenstein που είχε για χρόνια σχέση μαζί του.

Υποστήριξε ότι ο 80χρονος χρησιμοποίησε το όνομά της για να αγοράσει ακίνητα στο Μαρόκο και το Μονακό αλλά και σε άλλες περιπτώσεις για να κρύψει χρήματα.

Το τελευταίο σκάνδαλο προέκυψε από ηχογραφήσεις της Corinna zu Sayn-Wittgenstein που δημοσιοποιήθηκαν από δύο ισπανικά sites.

To AFP έγραψε τους ισχυρισμούς της Γερμανίδας αριστοκράτισσας ότι ο Χουάν Κάρλος της είπε ότι μετέφερε χρήματα στον λογαριασμό του ξαδέλφου Alvaro d’Orleans.

Υποστηρίζει ότι πήρε χρήματα από το συμβόλαιο για τρένο ταχείας με τη Σουδική Αραβία, σημειώνοντας ότι ήθελε χρήματα για να χωρίσει τη γυναίκα του Σοφία και να την παντρευτεί.

Σκοτεινές αποκαλύψεις για τον Χουάν Κάρλος

Ο ειδικός σε θέματα της βασιλικής οικογένειας Pilar Urbano δήλωσε ότι το περιεχόμενο ήταν τόσο σκοτεινό που ικέτευσε για να χυθεί περισσότερο φως και να δώσει αξιοπιστία στους ισχυρισμούς.

Οι Podemos μετά τις αποκαλύψεις ζήτησαν τη διενέργεια έρευνας για τις δραστηριότητες του Χουάν Κάρλος.

Εκείνος παραιτήθηκε το 2014, δύο χρόνια αφότου προκάλεσε οργή πηγαίνοντας για κυνήγι ελεφάντων στην Μποτσουάνα με τη Sayn-Wittgenstein στη χειρότερη περίοδο ύφεσης στη χώρα.

Η φήμη της μοναρχίας αμαυρώθηκε ακόμα περισσότερο όταν η μικρότερη κόρη του Christina κατηγορήθηκε σε έρευνα διαφθοράς που στόχευε τον άντρα της.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και δήλωσε ότι πρώτα θέλει να ενημερωθεί από τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Felix Sanz Roldan.

Η Γερμανίδα στις αποκαλυπτικές ηχογραφήσεις μιλά με τον συνταξιοδοτημένο επικεφαλής της αστυνομίας Jose Manuel Villarejo που βρίσκεται υπό έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Αυτό είναι λίγο περίεργο. Η Corinna δεν μιλά τόσο καλά ισπανικά αλλά μπορεί να διαβάσει» είπε η δημοσιογράφος Ana Romero που την έχει γνωρίσει αρκετές φορές.