Τι θα αγοράσεις στα 25 σου και θα φοράς για πάντα;

Εκμεταλλεύσου προσφορές και εκπτώσεις και αγόρασε κομμάτια που θα φοράς περήφανα για αρκετό καιρό μετά. Βρες τα βασικά, κλασικά που αξίζει να επενδύσεις λίγα περισσότερα χρήματα παραπάνω αλλά θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.

Μπορείς να αγοράζεις φτηνά t-shirts με logos χωρίς να σε νοιάζει η ποιότητα ή η διαχρονικότητα τους, εξάλλου θα τα φορέσεις μετά στο γυμναστήριο, αλλά δεν μπορείς να αγοράζεις τα παρακάτω χωρίς να το σκεφτείς ή να ξοδέψεις λίγο παραπάνω:

 

Το δερμάτινο jacket
Το ιερό δισκοπότηρο της μόδας. Το πιο φορεμένο κομμάτι της ντουλάπας σου, ο καλύτερος σου φίλος. Αξίζει πολύ να αγοράσεις ένα δερμάτινο jacket καλής ποιότητας για να σε συντροφεύει χρόνια. Εξάλλου είναι ένα από τα κομμάτια που όσο παλιώνει γίνεται και καλύτερο.

Tα flat του γραφείου
Είτε είσαι στο πανεπιστήμιο είτε εργάζεσαι ήδη ξέρεις καλά πόσο απαραίτητο είναι ένα ζευγάρι κλασικά flat παπούτσια. Υπάρχουν πολλές επιλογές, βρες αυτά που σου ταιριάζουν περισσότερο και φρόντισε να είναι από καλό υλικό γιατί "όταν τα παπούτσια είναι καλά τότε δεν έχει σημασία τι φοράς''.

Το μικρό μαύρο φόρεμα
H oμορφιά του little black dress (LBD) είναι ότι ο καθένας μπορεί να το φορέσει με έναν δικό του, διαφορετικό τρόπο. Βρες το δικό σου αγαπημένο μικρό, μαύρο φόρεμα και μετά ανακάλυψε όλους τους τρόπους που μπορείς εσύ να το φορέσεις διαφορετικά.

Το τέλειο jeans
Στόχος ζωής το τέλειο denim παντελόνι. Η επιλογή σου θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες και το style σου. Για κάποιους το τέλειο jeans είναι ένα skinny cut, για άλλους ένα high-waisted και για άλλους ένα boyfriend. To trick είναι να αποφασίσεις πρώτα τι σου είναι πιο απαραίτητο, πιο style είναι πιο κοντά σε σένα και τελικά ποιο θα φορέσεις περισσότερο. Μετά μένει να βρεις το σωστό brand και τη σωστή εφαρμογή.

Ψηλά σανδάλια
Μην αποφασίσεις να πάρεις stilettos αν ξέρεις ήδη ότι δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις με το στυλ σου. Ένα ζευγάρι κομψά πέδιλα σε ύψος που κρίνεις εσύ είναι απαραίτητα για πολλές περιστάσεις. Σκέψου να είναι άνετα ώστε να μπορείς να χορέψεις έστω έναν δύο χορούς, να μπορείς να περπατήσεις μια κάποια απόσταση όταν δεν μπορείς να βρεις εύκολο parking και φυσικά για να μην καταλήξεις να τα αποφεύγεις από φόβο ότι είναι άβολα και τελικά μείνουν αφόρετα.

Ριγέ t-shirt
Φανταστικά κλασική επιλογή για να φορέσεις με το blazer, cigarette παντελόνι και χαμηλά παπούτσια. Επίσης φανταστική επιλογή για να το φορέσεις με jean σ ένα κυριακάτικο brunch. Βασικά οι τρόποι που μπορείς να το φορέσεις δεν έχουν όρια.

Trench Coat
Στο top5 των βασικών προτάσεων για πανωφόρι. Βρες τη σωστή απόχρωση και τη σωστή γραμμή για σένα. Πάρε τον χρόνο σου για να κάνεις την επιλογή σου, εκεί έξω υπάρχουν άπειρες επιλογές.

Mαύρες ankle boots
Ένα trend στα παπούτσια που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια. Μπορείς να τις φορέσεις από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη με τα περισσότερα ρούχα σου και στις περισσότερες περιστάσεις.

Το denim jacket
Aπό τα πιο απαραίτητα. Μην κάνεις το λάθος να έχεις παραπάνω από ένα denim jacket. Βρες το σωστό μέγεθος, μήκος και απόχρωση μια και καλή και μείνει πιστή σ αυτή τη μία επιλογή σου.

Ένα casual ρολόι
Διάλεξε ένα ρολόι που σε εκφράζει για να φοράς κάθε μέρα. Μη πάρεις κάτι πολύ ακριβό για να μην ανησυχείς συνέχεια αν συμβεί κάτι αλλά μη πάρεις και κάτι πολύ φτηνό. Το δερμάτινο λουράκι είναι πάντα λίγο πιο κλασικό ενώ εκείνο με τον μεταλλικό μπρασελέ που θα φορέσεις λίγο πιο μεγάλο στο χέρι σου είναι πιο casual για όλες τις μέρες και ώρες. Εξαρτάται από το στυλ σου.

Η ribbed μακρυμάνικη μπλούζα
Από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη θα μπορεί να είναι η μπλούζα πασπαρτού σου, ειδικά για το γραφείο. Είναι super άνετο και μπορείς να το φορέσεις με φούστα, παντελόνι και το σακάκι σου.

Ένα φανταστικό clutch
Ένα ακόμα αξεσουάρ που χρειάζεται να είναι basic και elegant. Επειδή δεν θα το κρατάς τόσο συχνά μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου λίγη υπερβολή αλλά με μέτρο. Χρειάζεσαι ένα clutch που θα κρατήσεις σε πολύ σημαντικές περιστάσεις και θες να είναι όσο λαμπερό και κομψό γίνεται. Αν μπορείς να επενδύσεις σε ένα κλασικό brand πολύ καλά θα κάνεις να το κάνεις.

Το chunky πουλόβερ
Μαλλί, merino, alpaca ή cashmere είναι τα απαραίτητα υλικά για ένα φαρδύ, άνετο πουλόβερ που θα αγαπήσεις να φοράς.

Το τέλειο blazer
To χρειάζεσαι για το γραφείο ή για τις μέρες που δε θες παλτό ή jacket. Θα το βάλεις με παντελόνι αλλά και με φόρεμα. Βρες το σωστό μήκος, χρώμα και κόψιμο και μετά επικεντρώσου σε ένα καλό ύφασμα. Όσο πιο κλασικό τόσο πιο χρηστικό στο βάθος του χρόνου.

To φόρεμα που θα φοράς παντού
Είναι όπως το μικρό μαύρο φόρεμα αλλά με περισσότερη φαντασία. Εσύ θα αποφασίσεις αν θα είναι φλοράλ ή μονόχρωμο, midi ή maxi ή mini. Για να το βρεις σκέψου ένα φόρεμα που θα μπορείς να φορέσεις όλο το καλοκαίρι από την άνοιξη και λίγο μετά το φθινόπωρο με ένα jacket. Σκέψου ένα φόρεμα που μπορείς να το φορέσεις στο γραφείο, στη βόλτα, για ποτό αλλά και για σινεμά. Μετά σκέψου να μπορείς να το φορέσεις και με sneakers και με μπότες και με σανδάλια.

Tα λευκά sneakers
Ένα σχετικά πρόσφατο trend τα λευκά sneakers πλέον είναι τόσο απαραίτητα και διαχρονικά όσο ένα ζευγάρι γόβες στιλέτο. Εσύ ξέρεις πόσο καλά να τα συνδυάζεις με φορέματα, φούστες, παντελόνια και shorts. Ξεχώρισε ένα ζευγάρι που δεν θα δείχνει φτηνό ή διάλεξε τα γνωστά της Adidas που είναι η προφανής και κλασική λύση.

Το λευκό πουκάμισο
Ένα ακόμα διαχρονικό κομμάτι σε μία γυναικεία γκαρνταρόμπα. Το λευκό πουκάμισο μπορεί να φορεθεί σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις. Το κλασικό βαμβακερό θα το φορέσεις στο γραφείο, το μεταξωτό θα το φορέσεις σε ένα δείπνο και το boyfriend, oversized θα το φορέσεις τα σαββατοκύριακα με jeans παντελόνι ή shorts.

Η tote τσάντα για κάθε μέρα
Θα βάζεις το νεσεσέρ, τον φορτιστή, το τάπερ σου, το πορτοφόλι, τα γυαλιά σου. Θες μία τσάντα που να αντέχεις το βάρος, να μη σε κουράζει και να είναι κομψή. Αποφάσισε για το χρώμα που θα σε βολέψει περισσότερο και αγόρασε μία tote τσάντα από καλό δέρμα για να την κρατήσεις για αρκετό καιρό. Απόφυγε τις φτηνές εκδοχές, αφενός θα χαλάσουν τη συνολική σου εικόνα αφετέρου σε λίγο καιρο, με την καθημερινή χρήση, θα χρειάζεσαι μία καινούργια.

Τα σωστά toe pump
Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι χρειάζεσαι ένα ζευγάρι κλασικές nude γόβες; Eίναι εκείνες που δείχνουν τα πόδια πιο μακριά. Διάλεξε μια απόχρωση κοντά στο χρώμα του δέρματός σου για να πετύχεις το εφέ. Θα σου χρειαστούν σε επαγγελματικά interviews και συναντήσεις. Είναι το νούμερο δύο των παπουτσιών, μετά τις μαύρες, κλασικές γόβες.

Ένα παλτό
Βρες ένα παλτό που ξέρεις ότι θα φοράς για πολύ καιρό και μη φοβηθείς να επενδύσεις ένα καλό ποσό. Συνήθως ένα γκρι ή μαύρο μάλλινο παλτό από ύφασμα καλής ποιότητας είναι η καλύτερη αγορά σε περίοδο εκπτώσεων. Διάλεξε το σωστό μήκος για σένα και φρόντισε να είναι μαλακό γιατί μπορεί να καταλήξεις να θες να το φοράς σχεδόν κάθε μέρα.

Μία φούστα πασπαρτού
Κάνε μία αγορά που θα χαίρεσαι για πολύ καιρό. Βρες μία μαύρη κλασική φούστασε μήκος και γραμμή που ξέρεις ότι σε κολακεύει. Για κριτήρια έχε τα εξής: Να μπορείς να την φορέσεις σε μία σοβαρή επαγγελματική περίσταση με λευκό πουκάμισο και γόβες, σε ένα οικογενειακό τραπέζι με ankle boots και t-shirt αλλά και μαύρο top για total black αποτέλεσμα όταν θες να αποφύγεις το lbd.

Το oversized μαντήλι
Είτε θες να είναι μαντήλι, εσάρπα ή κασκόλ ξέρεις πως είναι απαραίτητο. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ολομέταξο και τον χειμώνα από μαλλί καλής ποιότητας.

O σάκος για τα σαββατοκύριακα
Αξίζει να επενδύσει σε μία δερμάτινη τσάντα για τα διήμερα και τα τριήμερα. Το καλό δέρμα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και όσο παλιώνει θα γίνεται και καλύτερο. Διάλεξε μία σε ουδέτερο χρώμα όπως ταμπά ή μαύρο και σε μέγεθος που να χωράει όσα συνήθως χρειάζεσαι για ένα συνηθισμένο σαββατοκύριακο. Μη σκεφτείς κάποια πολύ μεγάλη ώστε να μπορείς να την έχεις μαζί σου στο αεροπλάνο, στο τρένο ή στο πλοίο χωρίς να σε κουράζει με το βάρος της.

 

Πηγή: savoirville