Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπά στην Αγία Αικατερίνη - Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 22/7/2018 οι 6ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018, οι οποίες οργανώνονται επί 33 συναπτά χρόνια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, και αποτελούν πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Συνοικίας, της Πόλης κι όχι μόνο. Θα διαρκέσουν από την Κυριακή 22 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Οι φετινές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Μηνάς: Μαυροειδής:

ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7/2018, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7/2018, ΑΠΌ ΤΙΣ 8-9μ.μ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΦΕΤΙΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΟΠΤΙΚΗΣ/ΡΑΠΤΙΚΗΣ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ και ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΓΕΙΟ), ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΩΙ

*08.00 Τέλεση Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία Αγίας Αικατερίνης, μετά αρτοκλασίας, υπέρ υγείας, προόδου και ευημερίας των Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.

*Επιμνημόσυνη δέηση των αποβιωσάντων Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.

*Της Θ. Λειτουργίας χοροστατεί ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κος κος Μεθόδιος Βερνιδάκης.

*10.30 Εγκαίνια έκθεσης με τα πολύ ιδιαίτερα και πρωτότυπα έργα εκείνων που συμμετείχαν στα 5 από τα 24 επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου μας όπως: ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ και ΚΟΠΤΙΚΗΣ – ΡΑΠΤΙΚΗΣ από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κον κον Μεθόδιο Βερνιδάκη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 *Φιλοδοξούμε απόψε με ένα από τα πιο ποιοτικά και αξιόλογα μουσικά σχήματα της Πόλης μας, «Νόστιμον Ήμαρ», να προσφέρουμε μια πανδαισία αρωμάτων, χρωμάτων και επιλεκτικής ποιοτικής μουσικής με τίτλο: «Ακόμα κι αν φύγεις…..». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα σε εκείνους που πρόσφατα έφυγαν. Στην Αρλέτα, στον Λουκιανό Κηλαηδόνη και στον Γιώργο Ζωγράφο.

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» ιδρύθηκε το 1985 και έκτοτε υπηρετεί πιστά την Τέχνη, συνδυάζοντας ποίηση και έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση έχει ο ιδρυτής και καταξιωμένος δάσκαλος - μουσικός και "ψυχή" του μουσικού σχήματος, κος Μίνως Σωμαράκης, ο οποίος ευγενικά προσφερθείς, μαζί με τους συνεργάτες του, να τιμήσουν εξαιρετικά και φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018.

*Κατά την διάρκεια της συναυλίας, όπως έχει καθιερωθεί 33 συνεχή χρόνια, θα επιδοθούν οι έπαινοι στους μαθητές και στις μαθήτριες της Β΄θμιας Εκπ/σης που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά 2017-2018 και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18, καθώς επίσης και στα παιδιά που διακρίθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς (όπως αθλητισμός, μουσική, κοινωνία, εργασία κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

Επίσης θα επιδοθούν χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και στους 10 πρώτους αντίστοιχα του Λυκείου, από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Συνοικίας μας, κον Κ. Μπαντουβά, στη μνήμη του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Μαν. Μπαντουβά, όπως έχει καθιερωθεί συνεχώς τα τελευταία 26 χρόνια.

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 * Θεατρική παράσταση “Ένα παράξενο ζευγάρι” του Neil Simon.

Νέα Υόρκη. Δύο φίλοι, εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, αποφασίζουν να συγκατοικήσουν μετά από τους ναυαγισμένους γάμους τους. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν διαπιστώσουν ότι ο ένας είναι αφόρητα ακατάστατος και ο άλλος νοσηρά τακτικός. Μέσα από πανέξυπνους διαλόγους, ο αριστοτέχνης της κωμωδίας Σάιμον φιλοτεχνεί μια εικόνα της σύγχρονης Αμερικής, όταν το περίφημο αμερικάνικο όνειρο έχει πια ξεθωριάσει...

Η κλασική κωμωδία του Αμερικανού συγγραφέα, που ανέβηκε πρώτη φορά στο Μπρόντγουεη τη δεκαετία του ´70, έγινε μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο με το δίδυμο Τζακ Λέμον και Γουώλτερ Ματάου και από τότε φιλοξενείται στις μεγαλύτερες σκηνές όλου του κόσμου. Φέτος ανεβαίνει από το Θέατρο Μορφές.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Παραουλάκης

Σκηνικά: Σίμος Χριστοδούλου

Κοστούμια: Γιασμίν Τιμότίγιεβιτς

Φώτα / Ήχος: Νίκος Αρετάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: ΔομήνικοςΤαβερναράκης Τάσος Καϊσαρλής

Σίμος Χριστοδούλου Κώστας Φραντζεσκάκης Γιάννης Παραουλάκης Ρένα Πασπάτη

Γιασμίν Μεραμβελιωτάκη

Σκηνοθεσία: Σίμος Χριστοδούλου

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45  *Προσέλευση Κοινού
21.00  *Η σημερινή ημέρα των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2018» είναι αφιερωμένη στα επιμορφωτικά τμήματα κιθάρας, παραδοσιακών μουσικών οργάνων, παραδοσιακών χορών και της χορωδία μας, που λειτούργησαν μαζί με ακόμα 19 τμήματα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου μας κατά την περίοδο 2017-2018 με μεγάλη επιτυχία.

 

 

 

 

* Η αποψινή βραδιά θα περιλαμβάνει επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, που συνδιοργανώνουμε μαζί με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.), προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης κι όχι μόνο, για την αναγκαιότητα της κατάργησης της πλαστικής σακούλας. Μάλιστα οι παρευρισκόμενοι της αποψινής βραδιάς θα παραλάβουν δωρεάν την οικολογική τσάντα πολλαπλών χρήσεων που έχει δημιουργήσει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για τον σκοπό αυτό. Μια τσάντα με την οποία, εφόσον την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, θα μπορέσουμε να γίνουμε συμμέτοχοι στην μεγάλη αυτή εκστρατεία και να συμβάλουμε καθοριστικά και αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κος Χάρης Μαμουλάκης, με στελέχη του Συνδέσμου.

 

 

Επίσης κατά την διάρκεια της αποψινής βραδιάς θα επιδοθούν οι  βεβαιώσεις παρακολούθησης  από τους υπεύθυνους που δίδαξαν στα επιμορφωτικά τμήματα Αγιογραφίας, ζωγραφικής, κοσμήματος, αργυροχρυσοχοΐας, παραδοσιακών χορών, παραδοσιακών οργάνων λύρας και μαντολίνου, κιθάρας, Πληροφορικής, κοπτικής/ραπτικής, Αγγλικών, Μελισσοκομίας και χορωδίας, όσων τακτικά συμμετείχαν στα παραπάνω επιμορφωτικά προγράμματά μας την περίοδο 2017-2018, τα οποία οργάνωσε και λειτούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας, με την μερική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 *Η πολύ γνωστή στον Τόπο μας αλλά και στο Πανελλήνιο Ηρακλειώτισσα καλλιτέχνης Βαγγελιώ Φασουλάκη, ανακατεύει στον καμβά της χρώματα και ήχους από διάφορα είδη μουσικής και παρέα με τον Νίκο Βογιατζάκη, Γιάννη Σταυρακάκη και Νικόλα Χριστόπουλο μας οδηγούν σ’ ένα ταξίδι γεμάτο μικρές όμορφες μουσικές ιστορίες.

Διασκευάζουν τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και με έντονο το στοιχείο της θεατρικότητας και του αυτοσαρκασμού επί σκηνής, έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να κερδίσουν τις καρδιές του κοινού, μετρώντας εκατοντάδες εμφανίσεις! 

Η εξαιρετική αυτή καλλιτέχνιδα δημιουργεί τους δικούς της κόσμους γεμάτους χρώματα και μουσικές. Πάντως, όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες δουλειές και αν γίνουν ένα μόνο πράγμα δεν απασχολεί την Βαγγελιώ: Δεν δίνει σεντ για το αν θα τσαλακώσει την εικόνα της, αρκεί να γελάσει η ίδια πρώτα με αυτή.

Μη φοβηθείτε τον σουρεαλισμό... είναι φίλος της!

Βαγγελιώ Φασουλάκη, φωνή

Νίκος Βογιατζάκης, ηλεκτρική κιθάρα – φωνή

Γιάννης Σταυρακάκης, ηλεκτρική κιθάρα – φωνή

Νικόλας Χριστόπουλος, τύμπανα

 

 

 

Στην αποψινή εκδήλωση θα επιδοθούν για 33η συνεχή χρονιά οι έπαινοι και τα αναμνηστικά δώρα, στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της Συνοικίας μας, που εισήχθησαν πέρυσι στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 *Φροντίσαμε την τελευταία ημέρα των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2018» να την αφιερώσουμε στα παιδιά μας, με το θεατρικό έργο “OΔΥΣΣΕΒΑΧ” της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Ένα από τα ωραιότερα κείμενα της θεατρικής λογοτεχνίας για παιδιά ανεβαίνει φέτος από το «Θέατρο Μορφές». Δύο ιστορίες του Οδυσσέα και του Σεβάχ του θαλασσινού ενώνονται με τη μοναδική πένα της Ξένιας Καλογεροπούλου για να συνθέσουν την ιστορία του Οδυσ…σεβάχ που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του την Ιθα…γδάτη.

Ένα σκηνικό παιχνίδι που θα μαγέψει τα παιδιά, καθώς μπροστά τους ζωντανεύουν κύκλωπες, σειρήνες, λωτοφάγοι, γοργόνες, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι. Οι περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του, με χιούμορ, ευαισθησία και υπέροχο «λόγο», συνεπαίρνουν τους θεατές από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της παράστασης. Συνταξιδιώτες σε μια μαγική διαδρομή σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, σε ένα παραμύθι που τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα.

Ο Οδυσσεβάχ, κουρασμένος από τους πολέμους, ξεκινά μαζί με τους συντρόφους του, το ταξίδι για την επιστροφή στην πατρίδα του. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, να ξεφύγει από το νησί των Λωτοφάγων, να περάσει από τις Σειρήνες, να συναντήσει τη Γοργόνα, τη μάγισσα Κιρκίλα, τη πριγκίπισσα Λαριζάντ, να περάσει χώρες που μιλάνε παράξενα. Άραγε θα καταφέρει να φτάσει στην Ιθα..γδάτη?

Μια παράσταση ιδανική για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην αξία της προσπάθειας και στη νίκη του δικαίου. Μια παράσταση με μηνύματα ουσιαστικά όσο και επίκαιρα.

Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνικά / Μάσκες: Χιλετζάκη Άννα

Κοστούμια: Τιμοτίγιεβιτς Γιασμίν

Φώτα / Ήχος: Αρετάκης Νίκος

Μουσική επιμέλεια: Κοντάκης Γιάννης

Διδασκαλία Τραγουδιών: Κελεσή Ιωάννα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Καϊσαρλής Τάσος, Κεφάλα Γιάννα, Παραουλάκης Γιάννης, Πασπάτη Ρένα Πασσά Μιχαέλα, Ταβερναράκης Δομίνικος και Χριστοδούλου Σίμος

Σκηνοθεσία: Κεφάλα Γιάννα