Επέμβαση καρδιάς για το Μανώλη Μητσιά- Διαβάστε το ιατρικό ανακοινωθέν


Σε επέμβαση καρδιάς υπεβλήθη ο αγαπημένος τραγουδιστής και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση της υγείαις του βαίνει ικανοποιητικά.

Όπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί του από το ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο χειρουργήθηκε ο Μανώλης Μητσιάς, η κατάσταση του δημοφιλούς τραγουδιστή βαίνει συνεχώς βελτιούμενη.

Διαβάστε τι αναφέρει το ανακοινωθέν:

Ο Μανώλης Μητσιάς υπεβλήθη σε αορτοστεφανιαία παράκαμψη (by- pass) στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από την ομάδα του Διευθυντή καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού. Η εγχείρηση υπήρξε επιτυχής και η ανάρρωσή του προβλέπεται ομαλή.

Τι είναι το μπάι-πας

Eίναι χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και ονομάζεται επισήμως επέμβαση αορτοστεφανιαίας παρακάμψεως (by-pass). Στη διάρκειά της τοποθετούνται μοσχεύματα (αγγεία), μετά τη στένωση ή απόφραξη στα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς. Γίνεται δηλαδή ό,τι είναι δυνατό για να επαναιματωθεί το μυοκάρδιο, για να εξασφαλιστεί η αιματική ροή μέσω του φλεβικού ή αρτηριακού μοσχεύματος. Tα μοσχεύματα αυτά μπορεί να έχουν ληφθεί από τις έσω μαστικές αρτηρίες (αρτηρίες πίσω από το στέρνο), τα οποία μάλιστα προτιμώνται γιατί κρατούν περισσότερα χρόνια ανοιχτά από όλα τα άλλα είδη μοσχεύματος. Mπορεί, επίσης, να είναι κερκιδικές αρτηρίες από τα χέρια ή φλεβικά μοσχεύματα (από τα πόδια). Δεδομένου ότι συνήθως οι δύο έσω μαστικές αρτηρίες δεν φτάνουν ως προς τον αριθμό και το μήκος για όλα τα αγγεία της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) με στένωση, χρησιμοποιούνται και φλεβικά και κερκιδικές αρτηρίες ως μοσχεύματα.