Λεπτοί κεφτέδες με κολοκύθι

Ένα απλό κολοκύθι μπορεί να μεταμορφωθεί αν το συνδιάσετε με σκόρδο και παρμεζάνα, στην πιο εύκολη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
1/4 φλυτζανιού αλεύρι
1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίψτε τα κολοκύθια, ρίξτε τους λίγο αλάτι και αφήστε να σουρώσουν εντελώς από τα υγρά
Για να είναι πραγματικά στεγνά, μπορείτε να τα στίψετε με ένα πανί
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα τριμμένα κολοκύθια, το αλεύρι, την παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, και το αυγό (χτυπήστε το πρώτα)
Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, δοκιμάστε, ανακατέψτε καλά
Φτιάξτε με τα χέρια λεπτούς κεφτέδες, ώστε να μη χρειαστούν πολύ τηγάνισμα
Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε μεσαία φωτιά τηγανίστε τους κεφτέδες σας, να χρυσίσουν ελαφρά
Σερβίρονται ζεστοί, με σος γιαουρτιού ή τζατζίκι



Πηγή: iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο