τι να ΜΗΝ κάνετε πριν από το σεξ

Το τι επιλέγει κανείς να κάνει πριν από το σεξ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του αλλά και να προκαλέσει συνέπειες ακόμα και σε μια μακροπρόθεσμη βάση.

Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε πριν από το σεξ, προκειμένου να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις:


1. Να πάρετε αντιισταμινικά: Τα αντιισταμινικά φάρμακα λειτουργούν αποξηραίνοντας το βλεννογόνο της μύτης, προκειμένου να ανακουφίσουν από τη ρινική συμφόρηση. Στο πλαίσιο της δράσης τους, όμως, μπορεί, να αποξηράνουν και τον κόλπο σας, καθιστώντας ανέφικτη την υγρανσή του, όσο κι αν έχετε ερεθιστεί. Αν δεν έχει αντίρρηση ο γιατρός σας, μπορείτε να πάρετε το φάρμακό σας λίγο αργότερα.


2. Να φάτε «πικάντικα»: Οι πικάντικες τροφές μπορούν να επηρεάσουν την κολπική οσμή και γεύση. Ειδικά όταν πρόκειται για πολύ πικάντικες τροφές, όπως για παράδειγμα οι πιπεριές τσίλι, μπορεί να έχουν πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα όπως φούσκωμα και αέρια κατά τη διάρκεια του σεξ.


3. Να «πιείτε» πολύ: Ένα δύο ποτηράκια μπορεί να σας «ξεκλειδώσουν», αλλά αν χάσετε το μέτρο μάλλον θα έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα, καθώς είναι γνωστό ότι το αλκοόλ έχει κατασταλτική δράση. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, στο Σεντ Λούις, διαπίστωσε ότι το 11% των χρηστών αλκοόλ είχαν προβλήματα επίτευξης οργασμού. Ειδικά όσον αφορά στους άνδρες, είναι επίσης, πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στύσης.


4. Να χρησιμοποιήσετε σκληρή οδοντόβουρτσα: Κι όμως… Χρησιμοποιώντας μια σκληρή οδοντόβουρτσα ή/και στοματικά διαλύματα με βάση την αλκοόλη μπορεί να γίνετε πιο επιρρεπείς σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας  μπορεί να προκαλέσουν μικροσκοπικές αμυχές στα ούλα και τα «σκληρά» στοματικά διαλύματα με βάση την αλκοόλη μπορεί να στεγνώσουν και να ερεθίσουν το βλεννογόνο σας, καθιστώντας  το πιο επιρρεπές σε πληγές και ΣΜΝ.


5. Να ξυριστείτε:  Το ξύρισμα κάνει απολέπιση στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, καθιστώντας την περιοχή πιο ευαίσθητη. Μπορεί να ερεθιστούν οι θύλακες των τριχών, οδηγώντας σε ένα ροζ εξάνθημα, ή ακόμα και να προκληθούν μικροσκοπικές τομές, που θα αφήσουν το δέρμα σας εκτεθειμένο σε πιθανές λοιομώξεις, όπως ο έρπης και ο HPV. Χρησιμοποιήστε ένα ξυράφι με πολλές λεπίδες, έτσι ώστε να κάνετε ένα πιο βαθύ ξύρισμα και εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κρέμας υδροκορτιζόνης (1%) για τη μείωση της φλεγμονής. Εφαρμόστε ξανά το επόμενο πρωί αν η περιοχή εξακολουθεί να είναι ερεθισμένη.


6. Να χρησιμοποιείτε γλυκά τρόφιμα στα προκαταρτικά: Σαντιγί, σιρόπια ή οποιοδήποτε προϊόν με ζάχαρη, όταν χρησιμοποιείτε ως λιπαντικό, μπορεί να προκαλέσει μυκητιασική λοίμωξη Οι μύκητες αναπτύσσονται πάνω στη ζάχαρη, καθώς τρέφονται από αυτήν.

 

πηγή:stogiatro.gr