Πώς να παρατείνεις το μαύρισμά σου;

  • Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018 21:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σώμα

Έφυγες σαββατοκύριακα για κοντινές εκδρομές. Πήγες στα κοντινά νησιά και στην Επίδαυρο. Πήγες και στην παραλία και πλέον έχεις αυτό το ενδιαφέρον χρώμα που αποκτά κανείς μετά από 5-6 μπάνια. Το επόμενο διάστημα το χρώμα στο δέρμα σου θα σε απασχολήσει αρκετά. Θα φροντίσεις να μην παραλείψεις καθόλου την προστασία του καθώς και θα προσέξεις τις ώρες και τον χρόνο που θα μείνεις κάτω από τον ήλιο. Τη μέρα που θα καμαρώσεις τη χρυσή σου λάμψη είναι και η μέρα που θα σε απασχολήσει και ο τρόπος να το διατηρήσεις όλο αυτό.

Παρακάτω θα βρεις τους τρόπους για τους οποίους πρέπει να προνοήσεις προκειμένου να παρατείνεις το μαύρισμα σου μερικές εβδομάδες και μετά τις διακοπές.

Ενυδάτωση
Το πιο σημαντικό πράγμα και η βάση όλων των υπολοίπων που θα διαβάσεις παρακάτω είναι η ενυδάτωση. Σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς αρκετή από την ενυδατική κρέμα σώματος (σχεδόν ποτέ δεν είναι αρκετή) και αρκετά συχνά. Άπλωσε την κρέμα σου χωρίς βιαστικές κινήσεις σε όλα τα σημεία του σώματος και μην παραλείπεις το σημείο των πλευρών σου (κάτω από την μασχάλη) και την πλάτη σου.

Μην το παρακάνεις με το ζεστό νερό
Το ζεστό νερό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σου, οπότε προσπάθησε να συνηθίσεις το λίγο πιο δροσερό νερό και χρησιμοποίησε σε βρεγμένο δέρμα αμέσως μετά το ντους ένα body oil ή την ενυδατική σου κρέμα και μην αφήνεις το δέρμα σου να στεγνώσει χωρίς ενυδατική φροντίδα.

Κάνε σωστή απολέπιση
Ναι, χρειάζεται να κάνεις απολέπιση ακόμα και όταν θες να παρατείνεις το μαύρισμα σου. Η καλύτερη ιδέα είναι να κάνεις με scrub το σώμα σου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ώστε να αρκεί στο δέρμα σου μετά τις διακοπές και πιο ήπια απολέπιση.

Να πίνεις πολύ νερό
Αυτονόητη συμβουλή. Να το κρατάς ενυδατωμένο τον οργανισμό σου είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του αλλά και το δέρμα σου για την ανανέωση των κυττάρων.  Το σωστά ενυδατωμένο δέρμα σημαίνει λάμψη και φωτεινότητα. Εκτός απο τα δύο λίτρα νερό που πρέπει να πίνεις κάθε μέρα βάλε στη διατροφή σου πολλά φρούτα και λαχανικά, χυμούς και σαλάτες.

Ενίσχυσε το
Το self tan είναι πιο αληθοφανές ότι χρησιμοποιείται πάνω σε ήδη μαυρισμένο δέρμα. Ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης και το εφέ του μαυρίσματός σου θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

 

Πηγή: savoirville