Γαϊδουρονήσι, το εξωτικό! - Γαλαζοπράσινα νερά,λευκές και χρυσές αμμουδιές, κοχύλια και κέδροι (φωτογραφίες)

  • Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Γαλαζοπράσινα νερά, λευκές αλλά και χρυσαφένιες αμμουδιές με κοχύλια και κέδροι που εκτείνονται σε 350 στρέμματα. Είναι μόνο κάποια από τα τα στοιχεία που θα συναντήσουμε στο Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή το νησάκι που βρίσκεται νότια της Ιεράπετρας, στην Κρήτη. Αυτά το κάνουν εξωτικό ενώ και οι επιλογές πολλές αφού ξεκινούν από τις βουτιές στις πεντακάθαρες παραλίες και συνεχίζονται με την βόλτα στο κεδρόδασος που διαθέτει δέντρα ακόμα και δύο αιώνων και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού. Στα ηφαιστειακά πετρώματα του νησιού έχουν βρεθεί 49 είδη απολιθωμάτων.

Το νησί που “βουτά” στο Λιβυκό πέλαγος μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες.

Η πρόσβαση γίνεται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο με καραβάκια από την Ιεράπετρα. Η σύνδεση γίνεται με το λιμανάκι Βουγιού Μάτι ενώ οι παραλίες για απολαυστικές βουτιές στο Λιβυκό πέλαγος είναι πολλές: Η Νότια Παραλία με ξανθή άμμο και κέδρους, η παραλία Καταπρόσωπο με ψιλά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, ο Χατζηβόλακας με τους πανύψηλους κέδρους και η Μπελεγρίνα ή Χρυσή Άμμος. Η τελευταία είναι η πιο δημοφιλής ακτή του νησιού με λευκή άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά.

Το Γαϊδουρονήσι προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, η κατασκήνωση απαγορεύεται, όπως επίσης η συλλογή κοχυλιών και άμμου.