Που οφείλονται οι περίεργες μελανιές στα πόδια;

  • Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 19:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να πας κάπου και θέλεις να βάλεις ένα κοντό φόρεμα, κάνεις υπερπροσπάθεια να ξυρίσεις όσο καλύτερα γίνεται τα πόδια σου χαραμίζοντας ώρες ολόκληρες μέσα στο μπάνιο και τις σαπουνάδες. Αφού τελειώσεις, όμως, το δύσκολο αυτό εγχείρημα ομορφιάς, βλέπεις να ξεπροβάλλουν από το πουθενά κάποιες μελανιές στα πόδια σου που όχι μόνο δε γνωρίζεις τον λόγο εμφάνισής τους, αλλά είναι κι άκρως αντιαισθητικές.

Εμείς σου έχουμε την απάντηση εξήγησης αυτού του φαινομένου!

Κατ’αρχάς στο να εξηγήσουμε τον λόγο εμφάνισής τους, βοηθάει να αποσαφηνίσουμε τι ακριβώς είναι οι μελανιές. Οι μελανιές, λοιπόν, είναι αποτέλεσμα της θραύσης ή του τραυματισμού κάποιου αιμοφόρου αγγείου του δέρματος. Καθώς διαρρέει το αίμα στην περιοχή τραυματισμού δημιουργείται μία δυσχρωμία. Η δημιουργία των μελανιών, δε, ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο αφού ορισμένοι εμφανίζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις μελανιές σε σχέση με κάποιους άλλους. Αυτό ενδέχεται να οφείλεται στην ηλικία καθώς όσο μεγαλώνεις, η «προστατευτική» εξωτερική στιβάδα του δέρματος σου αδυνατίζει κι έτσι το δέρμα σου είναι πιο ευάλωτο στους τραυματισμούς.

Η έλλειψη βιταμινών, όπως είναι η βιταμίνη C, είναι ένας ακόμη λόγος εμφάνισης των μελανιών. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθάει στην επούλωση των τραυμάτων από το δέρμα κι ως εκ τούτου όταν βρίσκεται σε έλλειψη, η επούλωση επιτυγχάνεται πιο δύσκολα. Μερικές ασκήσεις γυμναστικής, επίσης, όπως η άρση βαρών μπορεί να προκαλέσουν λόγω του έντονου ρυθμού άθλησης, σημαντικούς τραυματισμούς στα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος.

Τις περισσότερες φορές μια μελανιά δεν προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες εξαιρουμένου του γεγονότος ότι μας χαλάει την αισθητική εικόνα του δέρματος μας. Αν, όμως, τη νιώσεις να πρήζεται ή πονάς υπερβολικά σε αυτό το σημείο, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν γιατρό και να ακολουθήσεις την κατάλληλη θεραπεία.

 

Πηγή: savoirville

Αφηστε καποιο σχολιο