Πέντε κοινά χαρακτηριστικά των καλοκαιρινών μωρών

  • Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 17:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Είσαι και εσύ μία από τις “προσεχώς” μανούλες; Το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε, πέρα από τις διακοπές και τις ειδυλλιακές παραλίες, να σου φέρει και ένα νέο μωρό; Βρίσκεσαι, με λίγα λόγια, στον μήνα σου και πολύ σύντομα θα φέρεις στον κόσμο το νεογέννητο παιδί σου; Τότε, ανήκεις κι εσύ στο club των μαμάδων που αποκτούν “καλοκαιρινά” μωρά και μάλιστα τα παιδιά του Ιουλίου! Έπειτα από αρκετή αναμονή, με τις ευχάριστες εκπλήξεις και τους αναπάντεχους προβληματισμούς που πάντοτε “κρύβει” μια εγκυμοσύνη, πλέον βρίσκεσαι στην τελική ευθεία και περιμένεις τη στιγμή που θα κρατήσεις για πρώτη φορά στα χέρια σου αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι! Ήξερες, όμως, πως τα μωρά του Ιουλίου συγκεντρώνουν και ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά;

Εάν, λοιπόν, ετοιμάζεσαι αυτό το διάστημα να φέρεις στον κόσμο το “καλοκαιρινό” μωρό σου ή μόλις απέκτησες το μονάκριβο παιδάκι σου, παρακάτω θα βρεις μερικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούλιο!

 

Γίνονται πιο ψηλά παιδιά
Μπορεί η συγκεκριμένη διαπίστωση να μην έχει καμία σχέση με τη γενετική προδιάθεση και να μην καθορίζεται από κάποιον γενικευμένο κανόνα γύρω από το DNA, παρ’ όλα αυτά έρευνα που διενεργήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία συνδέει τα μωρά που ήρθαν στον κόσμο κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου με το μεγαλύτερο βάρος γέννησης, το οποίο εξελίσσεται σε μεγαλύτερο ύψος καθώς μεγαλώνουν.

 

Είναι συχνά αριστερόχειρες
Σύμφωνα με mini έρευνα που έλαβε χώρα στη Μεγάλη Βρετανία, ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου είναι αριστερόχειρες, ενώ έτερη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε πως τα μωρά που γεννιούνται από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αριστερόχειρες. Ο λόγος; Άγνωστος προς το παρόν!

 

Είναι αισιόδοξοι άνθρωποι και βλέπουν το ποτήρι… μισογεμάτο
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Νευροψυχοφαρμακολογίας (European College of Neuropsychopharmacology), η τάση προς την θετική στάση απέναντι στη ζωή (υπερθυμία) είναι αρκετά αυξημένη στα παιδιά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι, σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται οποιαδήποτε άλλη περίοδο του έτους. Άφησε, που το καλοκαίρι έχει από μόνο του τη μαγική ικανότητα να μας κάνει όλους πιο αισιόδοξους!

 

Έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο
Άλλη μία έρευνα που μελέτησε τα παιδιά στην Ιαπωνία, έδειξε πως μέχρι την ηλικία των 18 μηνών, τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι εμφανίζουν μεγαλύτερη ικανότητα αυτοελέγχου, επιδεικνύοντας καλύτερες ικανότητες συναισθηματικού και συμπεριφορικού ελέγχου.

 

Το “τυχερό” και αγαπημένο τους πετράδι είναι το ρουμπίνι
Αυτό κι αν είναι ξεχωριστό χαρακτηριστικό! Πέρα από το γεγονός πως το βαθυκόκκινο ρουμπίνι είναι ένας από τους πιο έντονους και εντυπωσιακούς πολύτιμους λίθους, συνδυάζεται και με μια σειρά από αρετές, όπως το θάρρος, η καλή ενέργεια και η αυξημένη ενημερότητα, ενώ θεωρείται πως συμβολίζει την επιτυχία, τον πλούτο και φυσικά την αγάπη. Αν πιστεύεις στη δύναμη των λίθων, λοιπόν, τότε το μικρό σου “χτύπησε” jackpot!

 

Πηγή: tlife

Αφηστε καποιο σχολιο