Βασιλική αλλά χωρίς την Ελισάβετ η βάπτιση του Λούι

O Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος, γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ, είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου

Ο μόλις 4 μηνών πρίγκιπας Λουδοβίκος του Κέιμπριτζ, (πλήρες όνομα Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος) το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ, βαπτίσθηκε σήμερα σε οικογενειακό κύκλο, παρουσία στενών φίλων στο παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς, στο Λονδίνο.

Η προγιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και ο προπάππους του, ο 97χρονος Φίλιππος, δεν παρέστησαν στην βάπτιση καθώς έπρεπε να επιστρέψουν σήμερα στο Λονδίνο ενόψει ενός σφιχτού προγράμματος της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή στον πύργο του Ουίνδσορ.

Ωστόσο, οι παππούδες του μικρού και από τους δύο γονείς - ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα και οι γονείς της Κέιτ – έδωσαν το παρών, όπως και ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, ο αδελφός και η αδελφή της Κέιτ και βέβαια οι έξι νονοί του Λούι που είναι στενοί φίλοι και συγγενείς των γονιών του.

Ο νεοφώτιστος φόρεσε χειροποίητο αντίγραφο του βασιλικού βαπτιστικού φορέματος, το οποίο αντικατέστησε το 2008 το πρωτότυπο που φορούσαν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις βαπτίσεις τους από το 1841.

news.gr