Η Κιάρα, με βάση την Κρήτη και "ρίζες" σε όλη την υφήλιο - Όμορφη, δυνατή, παθιασμένη και αισιόδοξη

  • Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 08:51
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

H Κιάρα είναι μια μορφωμένη, όμορφη, δημιουργική και γελαστή νέα γυναίκα. Μάνα, σύζυγος, σκληρά εργαζόμενη και με νέους στόχους που θέτει κάθε μέρα. Θα υπήρχαν πολλοί λόγοι να γίνει ρεπορτάζ η Κιάρα Κουτουλάκη-Μαυράκη. Γιατί δεν είναι μόνο ο αέρας της κοσμοπολίτισσας που εκπέμπει σε κάθε κίνησή της. Είναι μια πραγματική πολίτισσα του κόσμου, που έλκει την καταγωγή της από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές χώρες και δύο ηπείρους!
Το μίγμα ξεχωριστό και εξαιρετικό. Στην εμφάνιση τα διαφορετικά DNA φαίνεται να έκαναν καλή δουλειά, δημιουργώντας δέρμα αλαβάστρινο, μάτια φωτεινά και πλατύ χαμόγελο. Αυτό είναι η πρώτη εικόνα. Γιατί η δεύτερη είναι ακόμα καλύτερη. Γνωρίζοντας από κοντά την Κιάρα διαπιστώνεις ότι το μίγμα των πολιτισμών, της κουλτούρας και των διαφορετικών αντιλήψεων που κυριάρχησαν στη ζωή της την έκανε διαφορετική, δυνατή και αισιόδοξη. Με θετική ενέργεια και ανοιχτή αντίληψη τόση που την κάνει να αγαπά με πάθος ό,τι είναι αυτό με το οποίο καταπιάνεται κάθε φορά και να δίνει καθημερινές μάχες σε έναν ξεχωριστό, διαφορετικό και δύσκολο επιχειρηματικό στίβο.
 
To ξεκίνημα από την Κρήτη

Η κρητική καταγωγή της Κιάρας είναι δεδομένη, αφού ο πατέρας της, ο Μανόλης Κουτουλάκης ξεκίνησε τη ζωή του στις Αρχάνες, αλλά αργότερα πήγε στο εξωτερικό, όπου γνώρισε τη μητέρα της Κιάρας και παντρεύτηκαν. Είναι λίγο δύσκολο να ξεκαθαρίσει κανείς ποια ακριβώς είναι η Κιάρα από άποψη εθνικότητας.
Σίγουρα αυτήν την εποχή είναι Κρητικιά, αφού ζει στην Κρήτη σε ένα υπέροχο αγρόκτημα ανάμεσα στα Σπήλια και τις Αρχάνες. Ο σύζυγός της, τον οποίο γνώρισε πριν από 15 χρόνια στις Αρχάνες και τον παντρεύτηκε μετά από κοινές σπουδές στη Γαλλία, ο Γιώργος Μαυράκης είναι Κρητικός. Και τα δύο τους παιδιά, ο Λέων και ο Μάξιμος είναι Κρητικόπουλα.

H Kιάρα με το σύζυγο της Γιώργο Μαυράκη στο κτήμα που διατηρούν δίπλα στο ελαιουργείο τους ανάμεσα στα Σπήλια και τις Αρχάνες.
Εν μέρει και η Κιάρα, στης οποίας τις φλέβες κυλά αίμα από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ από την πλευρά της μητέρας της έχει καταγωγή και από την Κολομβία.
Η ίδια, όπως ομολογεί, δυσκολεύτηκε στην αρχή να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες της ζωής της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι είχε καταγωγή αλλά και ελληνική κουλτούρα, αλλά τώρα πλέον συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις διαφορετικές κουλτούρες από τους λαούς που προέρχεται σε ένα μοναδικό και υπέροχο συνδυασμό. Έτσι, πρόσφατα εντυπωσίασε τους φίλους του τρίχρονου γιου της, όταν στα γενέθλιά του, τους παρουσίασε ένα μοναδικό μεξικάνικο παιχνίδι, την Πινιάτα (Piñata). Η Πινιάτα είναι χάρτινη χειροποίητη κατασκευή τυλιγμένη με χρωματιστό χαρτί και γεμισμένη με γλυκίσματα και μικροαντικείμενα. Την Πινιάτα, απαραίτητο πλέον παιχνίδι σε μεξικάνικα γενέθλια και πάρτι, παραδοσιακά τη δένουν με σχοινί από ψηλά, τα παιδιά τη χτυπάνε και τη σπάνε με ρόπαλο ή ραβδί, έχοντας δεμένα τα μάτια τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα παιδάκια χρησιμοποίησαν ξύλινες κουτάλες και όταν αυτή έσπασε, τα μάτια τους φωτίστηκαν από χαρά και τα χεράκια τους γέμισαν με τα μικροδωράκια που έπεσαν στο έδαφος.


Διαφορετική επιχείρηση
Η Κιάρα και ο Γιώργος, ο σύζυγός της, διανύοντας μια μακρά πορεία στη Γαλλική Φιλολογία, την Ιστορία της Τέχνης, την Οικονομία και τις γλώσσες, σήμερα διαθέτουν ένα μεγάλο κτήμα με 2.000 ελιές και ένα από τα δύο παραδοσιακά ελαιουργεία με μποξάδες στην Κρήτη. 
Ήταν μια επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από χρόνια ο πατέρας της, αλλά οι δύο νέοι με πολλά όνειρα κατάφεραν να την εξελίξουν και να την κάνουν μοναδική στο είδος της.
Δουλεύουν στα χωράφια, ενώ η Κιάρα έχει αναλάβει και το κομμάτι του μάρκετινγκ και των εξαγωγών ενός λαδιού σπάνιου και εξαιρετικού (σε επόμενο δημοσίευμά μας θα παρουσιάσουμε αυτήν τη δραστηριότητα). Η Κιάρα μιλά τέσσερις γλώσσες: Ελληνικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά για μια πραγματική πολίτισσα του κόσμου.

Η Κιάρα στο χώρο της δουλειάς της με τις συσκευασίες του εξαιρετικού ελαιολάδου που παράγεται στο κτήμα και στο ελαιουργείο koronekes.

Αφηστε καποιο σχολιο