Ο 7χρονος Γιώργος "επιστρέφει" - Έκθεση έργων με πλαστελίνη και πηλό από τον μικρό καλλιτέχνη

Έτοιμος να εντυπωσιάσει το κοινό του είναι για άλλη μια φορά ο 7χρονος καλλιτέχνης Γιώργος Νισύριος από τις Αρχάνες. Ο Γιώργος θα εκθέσει έργα με πηλό και πλαστελίνη από 26 ως 29 Ιουλίου στις Αρχάνες και θα περιμένει όσους θέλουν να δουν τα έργα του, να τον γνωρίσουν και να μιλήσει μαζί του.

Όπως μας λέει η μητέρα του κ. Ρένα Σηφάκη, ο Γιώργος είναι σχεδόν έτοιμος αλλά εργάζεται πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα, και όπως ο ίδιος επιθυμεί τέλεια, τη μέρα των εγκαινίων.

Ο μικρός Γιώργος που παρουσιάσαμε και στο παρελθόν είναι αυτοδίδκτος.

Eκτός αν μπορεί να θεωρηθεί διδασκαλία ότι έμαθε στο νηπιαγωγείο όταν για πρώτη φορά έπιασε στα μικροσκοπικά του χεράκια το εύπλαστο υλικό δημιουργώντας έργα τέχνης.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος έχει φτιάξει χιλιάδες έργα, με πλαστελίνη και πηλό τον οποίο ανακάλυψε στη συνέχεια. Κι εδώ η μαμά έχει ένα σημαντικό ρόλο, εκτός από το ότι “ψήνει” τα δημιουργήματα από πηλό στο φούρνο έχει αναλάβει και την τακτοποίηση και τη συντήρηση των εκθεμάτων.

Ο Γιώργος ακόμα και τις ώρες που δε δημιουργεί έχει το νου του στην ... τέχνη του! Πάντα λέει αν δει κάτι που του αρέσει στο δρόμο, στη βόλτα, στην τηλεόραση ή όπου αλλού βρίσκεται “ θα το φτιάξω”. Αντλεί τη θεματολογία του από παντού και δημιουργεί είτε έχοντας μπροστά το έργο ή την εικόνα είτε από μνήμης.