5 πράγματα που κάνουμε στις διακοπές και «απαγορεύονται» στην καθημερινή ζωή

  • Δευτέρα, 9 Ιούλιος 2018 18:22
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Οι διακοπές είναι μία ευχάριστη νότα στην ήδη κουραστική και βαρετή καθημερινότητα κάθε ανθρώπου. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τις διακοπές να τις συνδυάζουμε μόνο με το καλοκαίρι, πράγμα που εκτός από το ότι είναι λάθος, δεν είναι και καθόλου συμφέρον.
Όπως και να έχει, είτε είσαι από αυτούς που επιλέγεις χειμερινές, είτε καλοκαιρινές διακοπές, είτε και τα δύο (γιατί όχι;) να ξέρεις πως όλα επιτρέπονται!

Είσαι πιο χαλαρός, ανέμελος, θες να γνωρίσεις τον κόσμο, να γνωρίσεις κόσμο, να απελευθερωθείς. Συνήθως απελευθερώνεσαι παραπάνω από το φυσιολογικό και η επίδραση αυτού του «ναρκωτικού» αργεί να περάσει ακόμα και όταν έχεις φτάσει στην μουντή μεγαλούπολη.

Δες τα πέντε πράγματα που κάνεις ΜΟΝΟ όταν πας διακοπές!

1. Φωτογραφίζεις ό,τι υπάρχει στο πέρασμά σου
Θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χόμπι ακόμα και εντός των Αθηνών, αν αυτό δεν περιλάμβανε τη διαδρομή σου μέχρι τη δουλειά σε ένα ήδη στριμωγμένο βαγόνι τρένου ή κόβοντας την κυκλοφορία και αργοπορώντας όταν το φανάρι έχει ανάψει ήδη πράσινο.

2. Φωτογραφίζεις το φαγητό σου
Αν δεν είσαι food blogger, όπως η γιαγιά στην αντίστοιχη διαφήμιση, μην απορείς γιατί θα σε κοιτάξουν λίγο περίεργα, όταν θα πας να φας το συνηθισμένο σουβλάκι σου ή την gourmet γαριδομακαρονάδα σου.

3. Έχεις κάθε μέρα ανεβασμένη στο προφίλ σου φωτογραφία σου με κάποιο μνημείο
Αρχικά, μπράβο που επισκέπτεσαι ακόμα τα αθηναϊκά μνημεία. Κατά δεύτερον, σταμάτα να τα φωτογραφίζεις, όχι τόσο αυτά, αλλά εσένα δίπλα σ’ αυτά. Και κοίτα να δεις σύμπτωση, που πάντα δε χωράει το άγαλμα στη φωτογραφία, άτιμε Zuckerberg….

4. Πίνεις σαν να μην υπάρχει αύριο
Δοκιμάζεις κάθε εξεζητημένο cocktail και σφηνάκι, όμως αύριο δεν μπορείς να κοιμηθείς μέχρι τις 12, ούτε να συνέρθεις άμεσα με μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νησιά κάποιου ελληνικού νησιού, θα σηκωθείς νωρίς νωρίς για δουλειά! Περαστικά!

5. Το ντύσιμο σου θυμίζει Σουηδό τουρίστα
Διαλέξαμε το Σουηδό, γιατί το έχουμε παρακάνει με τους Γερμανούς. Δε φταίει μόνο η καλτσούλα με το πέδιλο, αλλά και το μάλλινο πουλόβερ με 25 βαθμούς έξω και αντίστοιχα το κοντό σορτς με τους -1ο C. Αποφάσισε τι θες να ντυθείς και πότε. Μία γρήγορη ανάγνωση πρόγνωσης του καιρού θα σε βοηθήσει. Στην Αθήνα δεν έχει μελτέμια, συντονίσου με το τοπίο.

keepup.gr