Πέντε τρόποι για να είναι δροσερό το σπίτι μας το καλοκαίρι

  • Κυριακή, 8 Ιούλιος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Δεν είναι εύκολο να ζεις, να κοιμάσαι, να αναπνέεις, σε ένα εξαιρετικά ζεστό σπίτι, με δωμάτια που θυμίζουν… σάουνα. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εκτός από το αυτονόητο (να ανάψουμε κλιματισμό); 

1. Τα φυτά πάντα βοηθάνε. Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε την τέλεια σκιά στον κήπο, έστω στο μπαλκόνι; Aλλά και μια ξύλινη πέργκολα πάντα βοηθάει τις εντυπώσεις.

2. Επενδύστε σε έναν ανεμιστήρα. Δεν είναι μόνο ντιζάιν που προσθέτει κάτι στον χώρο, αλλά μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ με πάγο και να δοκιμάσετε να το βάλετε μπροστά σε έναν μεγάλο ανεμιστήρα. Μόλις λιώσει ο πάγος, θα δείτε πόσο δροσερός θα γίνει ο αέρας…

3. Βάψτε τα όλα λευκά. Το καλύτερο χρώμα για να δημιουργήσει κανείς μια πιο δροσερή ατμόσφαιρα, είναι το λευκό. Ο λόγος; Aντανακλά τη ζέστη, αντί να την απορροφά. Λευκές κουρτίνες, λευκοί τοίχοι, λευκό ταβάνι, πάντα βοηθάνε την κατάσταση.
4. Αλλάξτε συνήθειες. Και υφάσματα. Ξεχάστε το σατέν, το μετάξι και τον πολυεστέρα, και φροντίστε να έχετε κοτόν. Στις κρεβατοκάμαρες, στο σαλόνι, αφήστε τα ριχτάρια που ανάβουν… φωτιές τον χειμώνα και ανακαλύψτε ξανά υφάσματα που αναπνέουν.

5. Κλείστε όλες τις συσκευές. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, πλυντήρια πιάτων και ρούχων, φορτιστές, όλα συντελούν σε μια πιο… θερμή κατάσταση. Οπότε κλείστε τα όταν δεν τα χρειάζεστε και προτιμήστε το βράδυ, όταν δροσίσει λίγο, να ανάψετε τις συσκευές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σπιτιού. Και τα φώτα; Mε μέτρο. Φτιάξτε ατμόσφαιρα, με κεριά. Αν είναι και αντικουνουπικά, ακόμη καλύτερα.

www.sandytsantaki.com