Χωριό της Κρήτης γίνεται ο απόλυτος προορισμός της τζαζ - Με πολλές επισκέψεις από το εξωτερικό

  • Σάββατο, 7 Ιούλιος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό τουριστικό μέρος στην Κρήτη που προσελκύει επισκέπτες από πολλές χώρες του εξωτερικού

Σε απόλυτο τζαζ προορισμό εδραιώνεται το χωριό Βάμος, του νομού Χανίων, με τη διοργάνωση του «7ου Jaz in July Festival». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ που αρχίζει το απόγευμα φιλοξενούνται κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η «ψυχή» της διοργάνωσης, Γιώργος Χατζηδάκης, όραμα μετά από 7 χρόνια δράσης παραμένει η καθιέρωση του Βάμου ως τον απόλυτο ελληνικό τζαζ προορισμό. Εφέτος, μάλιστα, η «γιορτή» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ αλλά του τοπικού Δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, στόχος είναι να παρουσιάζονται στην Ελλάδα οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της τζαζ μουσικής.

Ο Βάμος είναι ένα ξεχωριστό τουριστικό μέρος στην Κρήτη που προσελκύει επισκέπτες από πολλές χώρες του εξωτερικού. Το γεωγραφικό του «ανάγλυφο» σε συνδυασμό με την κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας προσφέρουν στον επισκέπτη ένα ιδιαίτερο δείγμα της κρητικής φιλοξενίας και παράδοσης. Το πάντρεμα μάλιστα που επιχειρείται με τη τζαζ μουσική στα τοπικά ειωθότα φέρνει αποτελέσματα και μεγεθύνει τις τουριστικές αφίξεις, τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

 Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου θα εμφανιστεί η Βρετανίδα Zoe Gilby, την Πέμπτη 12 Ιουλίου ο Αχιλλέας Περσίδης με τρεις ακόμα βιρτουόζους μουσικούς, την Τετάρτη 18 Ιουλίου το κυπριακό κουαρτέτο των Ιωάννου και Βαφέα και την Πέμπτη 19 Ιουλίου το διεθνές κουαρτέτο Jean-Loup Longnon Quintet feat - Sibel Kose.

Το φεστιβάλ θα ανανεώσει το «ραντεβού» για το 2019, με ένα οπτικοακουστικό πρότζεκτ από τους Alex Drakos.