Τι δεν πρέπει να υπάρχει στο υπνοδωμάτιό σου;

  • Πέμπτη, 5 Ιούλιος 2018 20:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Όσα πρέπει να κρατήσεις εκτός του πολύ προσωπικού σου χώρου.

 

Πολύ φωτεινά χρώματα
Όλοι ενθουσιαζόμαστε με τις απίστευτες κρεβατοκάμαρες που βλέπουμε στο Pinterest, αλλά όλα αυτά τα φωτεινά χρώματα που βλέπουμε, σίγουρα δεν είναι πρακτικά. Οι έντονες χρωματικές επιλογές δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή και από τον ύπνο. Μπορεί ένα εντυπωσιακό κίτρινο ή κόκκινο να σου δίνει ένα έξτρα updated αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να το σκεφτείς καλά πριν το υιοθετήσεις για τον χώρο σου. Ιδιαίτερα αν είσαι άνθρωπος με προβλήματα αϋπνίας, καλό θα ήταν να κινηθείς στη χρωματική παλέτα του μπεζ, ενώ αν προτιμάς κάτι πιο παιχνιδιάρικο, μπορείς να παίξεις με τις πιο ήσυχες αποχρώσεις του μπλε.

 

Λεπτές κουρτίνες
Ξέρω πως στο μυαλό σου η εικόνα ενός φωτεινού δωματίου όταν ξυπνάς το πρωί, με τις κουρτίνες να ανεμίζουν από τον αέρα, είναι ιδανική. Συγγνώμη που θα στο χαλάσω, αλλά οι λεπτές κουρτίνες που φιλτράρουν το φως, ανήκουν στο σαλόνι σου. Σε ένα υπνοδωμάτιο το φως είναι το κλειδί της υπόθεσης, για αυτό η καλύτερη λύση είναι χοντρές κουρτίνες που προκαλούν σχεδόν blackout στον χώρο, για να μπορείς να ρυθμίζεις τα επίπεδα φωτός ανά πάσα στιγμή και να απολαμβάνεις τον ύπνο σου.

 

Υπερβολικά έργα τέχνης
Ένας απλός πίνακας, για παράδειγμα, ταιριάζει τέλεια. Τα μεγάλα έργα τέχνης, με τα υπερβολικά χρώματα και σχήματα, ταιριάζουν καλύτερα στο σαλόνι, έτσι ώστε να τραβούν την προσοχή του επισκέπτη. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που ξεκινάς και τελειώνεις την ημέρα σου, οπότε πρέπει να έχει μια αύρα χαλάρωσης και να σε κάνει χαρούμενη. Όσο πιο minimal, τόσο το καλύτερο.

 

Κατοικίδια
Ο τετράποδος φίλος/η σου μπορεί κάλλιστα να παραμείνει σε όλους τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, αλλά όχι στο δωμάτιο. Υπάρχει, φυσικά, μεγάλη πιθανότητα να μην κάνεις το σωστό ύπνο εξαιτίας του κατοικίδιου σου. Το να συμβιώνεις μαζί με τον σκύλο ή τη γάτα σου μπορεί να σου φαίνεται παράδεισος, αλλά η κρεβατοκάμαρά σου είναι ένας χώρος για εσένα.

 

Τηλεόραση
Πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι μέσα σε αυτό τον χώρο δεν πρέπει να υπάρχει τηλεόραση. Το λεγόμενο blue light δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις, παρόλο που εσύ έχεις αντίθετη άποψη. Μπορεί να νιώθεις ότι ο ήχος και η εικόνα που παράγει η τηλεόραση σε χαλαρώνουν πριν κοιμηθείς, αλλά ουσιαστικά σου δημιουργούν περισσότερη ένταση. Προσπάθησε να αφαιρέσεις την τηλεόραση και να να χαλαρώσεις, για παράδειγμα, με λίγη μουσική.

 

Πηγή: savoirville