Μπικίνι, το παρουσίασε πρώτη φορά μια στριπτιζέζ κι έγινε το αγαπημένο των γυναικών του κόσμου

Το μπικίνι, με την έννοια του ενδύματος που χωρίζεται σε δύο μέρη, είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Ανάλογα ενδύματα συναντάμε σε απεικονίσεις αθλητριών σε αρχαιοελληνικές υδρίες και τοιχογραφίες.

Το πρώτο σύγχρονο μπικίνι, σχεδιασμένο από τον γάλλο μηχανικό Λουί Ρεάρ, παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου του 1946, σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι. 

Ο Λ. Ρεάρ παρουσιάζει το πρώτο μπικίνι

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πυρηνική δοκιμή στο νησί Μπικίνι. Ετσι λοιπόν, ο Γάλλος μηχανικός, Λουί Ρεάρ εμπνεύστηκε από τις πυρηνικές δοκιμές στην ατόλη Μπικίνι των Νήσων Μάρσαλ θεωρώντας ότι η πρωτοποριακή λουτρίδα (σ.σ.: στα ελληνικά το μαγιό, που ζήτημα να το γνωρίζουν ελάχιστοι...) που εφηύρε και παρουσίασε λίγες ημέρες αργότερα, θα είχαν τον ίδιο αντίκτυπο με τις βόμβες!

Πού να ήξερε ότι θα γίνει ο προπομπός για να ελαχιστοποιείται με την πάροδο των χρόνων η κάλυψη της σαρκός από υφάσματα και να εκτίθεται όλο και περισσότερο...

Για την ιστορία, ο Ρεάρ περνώντας τις διακοπές του στο Σεν Τροπέ της Γαλλικής Ριβιέρας διαπίστωσε ότι οι γυναίκες πάσχιζαν να απαλλαγούν από τα ολόσωμα μαγιό τους για να πετύχουν καλύτερο μαύρισμα. Η συνέχεια είναι γνωστή... Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές, το μπικίνι ήταν απαγορευμένο σε πολλές χώρες. Η Αγία Έδρα μάλιστα, κήρυξε το μπικίνι, αμαρτωλό!

O Ρεάρ επιστράτευσε μια 19χρονη στριπτιζέζ, ονόματι Μισελίν Μπερναρντινί, η οποία το παρουσίασε σε επίδειξη μόδας που έγινε στην Πισίν Μολιτόρ, μια κλειστή δημόσια πισίνα των Παρισίων. Το πρώτο σύγχρονο μπικίνι παρουσιάστηκε σαν σήμερα, στις 5 Ιουλίου 1946 σε υπαίθρια επίδειξη μόδας...

Χρειάστηκαν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι το μπικίνι να γίνει αποδεκτό στις ΗΠΑ. Μάλιστα, το 1951 η χρήση του απαγορεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Υφηλίου. Ωστόσο, το μπικίνι της Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία του 1957 Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα δημιούργησε μια νέα τάση στην αγορά των μαγιό, που "απογειώθηκε" το 1960, μετά την ποπ επιτυχία του Μπράιαν Χίλαντ Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini.

Σταδιακά το μέγεθός του συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο, κυρίως κατά τη δεκαετία του 1980, οπότε έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα string, αποτελούμενα από λεπτές λωρίδες υφάσματος ή δέρματος. Για την περίπτωση που χρησιμοποιείται μόνο το κάτω μέρος, αφήνοντας το στήθος εκτεθειμένο, συχνά χρησιμοποιείται ο όρος μονοκίνι, εμπνευστής του οποίου είναι ο αυστριακός σχεδιαστής μόδας Ρούντι Γκερνράιχ.