Όσα πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις το μαγιό σου σαν καινούργιο μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι

Αν δεν θέλεις το καινούργιο σου μαγιό να έχει την τύχη των προηγούμενων και να φθαρεί -στην καλύτερη των περιπτώσεων- μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις και εσύ μερικά απλά, αλλά πολύ σημαντικά βήματα.

 

Κράτησε το μαγιό σου σε δροσερό και σκιερό μέρος χωρίς ίχνος υγρασίας
Δεν πρέπει να αφήνεις το μαγιό να στεγνώνει στο μπάνιο. Είναι το μέρος με την περισσότερη υγρασία μέσα στο σπίτι και αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για το αγαπημένο μας μαγιό. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που το τοποθετήσουμε μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει για ώρα υγρό, θα μυρίσει άσχημα και πιθανότατα να δημιουργηθεί στο μέλλον μούχλα.

 

Πάντα πρέπει να πλένεις το μαγιό σου στο χέρι
Ο πιο σωστός τρόπος πλύσης είναι στο χέρι –να μουλιάσει μέσα σε δροσερό νερό με απορρυπαντικό για 30 λεπτά και μετά το ξεπλένεις. Αν το μαγιό πλυθεί στο πλυντήριο μαζί με όλα τα υπόλοιπα ρούχα, οι ραφές θα τεντωθούν και θα υποστούν φθορά και αυτό θα γίνεται όλο και χειρότερο σε κάθε πλύση.

 

Δεν πρέπει να κρεμάς το μαγιό σου
Τα μαγιό κρεμασμένα κάτω από τον ήλιο για να στεγνώσουν κινδυνεύουν να χάσουν τη φόρμα τους και το χρώμα θα αρχίσει να ξεθωριάζει. Ειδικά όταν μένουν έτσι όλη τη μέρα.

 

Μην παίρνεις μόνο ένα μαγιό μαζί σου στις διακοπές
Είναι σημαντικό να παίρνεις πάνω από ένα μαγιό μαζί σου στη βαλίτσα των διακοπών, ώστε να μη χρειαστεί κάποια μέρα να φορέσεις νωπό μαγιό από την προηγούμενη μέρα, επειδή δεν πρόλαβε να στεγνώσει.

 

Απόφυγε να διπλώνεις το μαγιό σου
Αν διπλώνεις το μαγιό σου στην προσπάθεια να χωρέσεις ακόμα ένα πράγμα στην ασφυκτικά γεμάτη βαλίτσα των διακοπών σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσει τη φόρμα του.

 

Πηγή: savoirville