Σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα, ελιές και κάππαρη

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με έντονες γεύσεις λαχανικών.

Υλικά

500 γρ. σπαγκέτι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με το ζουμί τους
3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
3 κουτ. σούπας ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

τα φύλλα από 5 - 6 κλωνάρια βασιλικού ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σκορπίζουμε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά.

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

Αφηστε καποιο σχολιο