Μάθε πώς θα οργανώσεις τη ντουλάπα σου σε μόλις 30 λεπτά

  • Τρίτη, 3 Ιούλιος 2018 18:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που να μην έχει βρεθεί έστω και μία φορά στη ζωή του μπροστά στο αδιέξοδο που λέγεται “οργάνωση ντουλάπας”. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να οργανώσετε την ντουλάπα σας έξυπνα και πάνω απ’όλα σε χρόνο dt!

Όσες θήκες και βοηθήματα οργάνωσης ντουλάπας και να έχετε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε βρεθεί έστω και μία φορά μπροστά στο θέαμα μίας ακατάστατης ντουλάπας. Όμως, παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα ένα τα βήματα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας εύκολα, έξυπνα και κυρίως χωρίς να ξοδέψετε όλο το χρόνο σας σε αυτό και χωρίς να σας πιάνει πανικός κάθε φορά που την ανοίγετε.

 

1 λεπτό: Συγκεντρώστε όλο σας το υλικό
Αυτό που θα χρειαστείτε προτού ανοίξετε τις ντουλάπες σας είναι να έχετε πρόχειρες σακούλες ή κάδους, τα οποία θα χρησιμεύσουν για τις δύο στοίβες που θα κάνετε στη συνέχεια. Μία στοίβα για τα ρούχα που θα πετάξετε και άλλη μία για τα ρούχα που ενδεχομένως θέλετε να μοιράσετε σε φίλους. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης των ρούχων καλό θα ήταν να έχετε και κάποιο ξεσκονόπανο μαζί σας.

 

3 λεπτά: Βγάλτε τα πάντα έξω από την ντουλάπα
Το κρεβάτι σας είναι το ιδανικό σημείο για να συγκεντρώσετε όλα σας τα ρούχα προτού προχωρήσετε στο ξεκαθάρισμα και στην τοποθέτηση των ρούχων. Extra tip! Καλό θα ήταν να έχετε κατηγοριοποιήσει τα ρούχα σας ανάλογα με το είδος, για παράδειγμα όλα τα φορέματα μαζί, προκειμένου να διευκολύνετε την όλη διαδικασία. Επιπλέον, αφαιρέστε όλες τις θήκες και τα βοηθήματα οργάνωσης, τα οποία ενδεχομένως έχετε εντός της ντουλάπας, προκειμένου να ξεκινήσετε από την αρχή έχοντάς την τελείως άδεια.

 

3 λεπτά: Παρατηρήστε το εσωτερικό της ντουλάπας
Προτού τοποθετήσετε όλα τα ρούχα στην ντουλάπα, θα ήταν πολύ βοηθητικό να δείτε τον διαθέσιμο χώρο, ώστε να εντοπίσετε τα σημεία που ήταν δυσλειτουργικά ως τώρα για εσάς.

 

15 λεπτά: Δείτε όλα σας τα ρούχα
Αυτό είναι ένα βήμα που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά ανάλογα με την αποφασιστικότητά σας. Σε αυτό το βήμα λοιπόν, πάρτε ένα ένα τα ρούχα από τις στοίβες που έχετε δημιουργήσει και αποφασίστε ποια θα κρατήσετε και ποια όχι. Για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η διαδικασία του ξεκαθαρίσματος μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες ερωτήσεις στον εαυτό σας για τα ρούχα για τα οποία έχετε αμφιβολίες. Μου εφαρμόζει καλά; Το έχω φορέσει τον τελευταίο χρόνο; Θα το επιδιορθώσω (για ρούχα πιθανόν φθαρμένα); Νιώθω άνετα όταν το φοράω; Μόλις, λοιπόν, καταλήξετε στα ρούχα που θα κρατήσετε, προχωρήστε στην τοποθέτηση ανά είδος. Σκοπός αυτού του βήματος είναι να επικεντρωθείτε στα ρούχα που θα κρατήσετε και όχι σε αυτά που θα “ξεφορτωθείτε”, ώστε να δείτε την όμορφη πλευρά της ντουλάπας σας.

 

4 λεπτά: Διαμορφώστε την όμορφα
Μόλις τοποθετήσετε όλα τα ρούχα σας μέσα στην ντουλάπα σας, βεβαιωθείτε ότι η τοποθέτηση έχει γίνει ανά είδος και ανά χρώμα, ώστε να είναι τόσο λειτουργική όσο και ομοιόμορφη.

 

1 λεπτό: Συνοψίστε τη διαδικασία
Αφαιρέστε όλες τις σακούλες με τα ρούχα που δεν θέλετε από την ντουλάπα και προχωρήστε στη διανομή τους σε φίλους ή στον… κάλαθο των αχρήστων!

 

Πηγή: ozonweb

Αφηστε καποιο σχολιο