Περπάτησαν 73 χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν στη Μονή Κουδουμά

  • Τρίτη, 3 Ιούλιος 2018 18:11
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ένατη φορά η προσκυνηματική πεζοπορία Ηράκλειο-Μονή Κουδουμά, απόστασης 73 χλμ.

Συνολικά, οχτώ πεζοπόροι-αθλητές ξεκίνησαν την Παρασκευή 29 Ιουνίου το απόγευμα από την πλατεία Σινάνη και αφού διένυσαν τη διαδρομή Σύλλαμος-Αρχάνες-Χουδέτσι-Τεφέλι-Λιγόρτυνος-Πραιτόρια-Χάρακας-Στέρνες (από Στέρνες φέτος για πρώτη φορά πήγαμε) τερματισισαν μετά από 13 ώρες, συμπεριλαμβανομένων και των στάσεων στην Ι.Μ. Κουδουμά.

Οι αθλητές πεζοπόροι ήταν οι Σπυρίδων Καμπαξής, Αρχάβλης Ελευθέριος, Περράκης Παναγιώτης, Φανουργάκης Δημήτριος, Γραμματικάκης Μιχάλης, Μαλλιαράκης Νικόλαος, Καλουρής Αντώνιος, Πλουμή Αργυρώ.

Στον τερματισμό έγινε η απονομή των μεταλλίων από τον ηγούμενο της Ι.Μ. πατέρα Μακάριο και οι αθλητές αφού έκαναν το καθιερωμένο μπάνιο στη θάλασσα επέστρεψαν.

«Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα διάσωσης ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ που με το έμπειρο προσωπικό του ήταν σε όλη την διαδρομή δίπλα μας, τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων κ.κ. Στρατάκη Μανώλη, Στρατάκη Στέλλα, Πολλάκη Βαγγέλη που ήταν συνοδοί μας, ενώ οι αθλητές-πεζοπόροι αφιέρωσαν τον αγώνα στον συναθλητή μας και μέλος Γιάννη Βραβορίτη που επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να είναι μαζί μας.

Κληρώθηκε δωρεάν σε όλους μας, αθλητές και συνοδούς, ένα αθλητικό ρολόι – προσφορά του καταστήματος ΤΟΠΑΖΙ και τυχερός ήταν ο Περράκης Παναγιώτης.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας για την ευγενική προσφορά τους», αναφέρουν οι πεζοπόροι.

patris.gr

Αφηστε καποιο σχολιο