Δες πώς θα περάσεις στις διακοπές ανάλογα με το ζώδιο του

  • Τρίτη, 3 Ιούλιος 2018 15:34
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Ξέρουμε τι θα κάνετε φέτος το καλοκαίρι. Δηλαδή όχι εμείς – αλλά οι πλανήτες ξέρουν σίγουρα. Και εντάξει, ίσως έχετε ήδη κανονίσει όλες τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις ως την παραμικρή λεπτομέρεια ή (αν δεν είστε Παρθένος) τουλάχιστον αποφασίσει στο περίπου πού θέλετε να πάτε. Δεν σκοπεύουμε να σας αλλάξουμε τα σχέδια.

Απλώς να σας προετοιμάσουμε για το τι να περιμένετε από το έτερον ήμισυ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ώστε να μη μείνετε ξαφνικά με το Piz Buin στο χέρι και αναρωτιέστε: «Μα τι έπαθε, λίγο αντηλιακό στην πλάτη τού ζήτησα να μου βάλει».
ΥΓ.: Για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, διαβάστε και για τον ωροσκόπο του. Και να φοράτε αντηλιακό ούτως ή άλλως.

Διακοπές με Κριό

Τι να περιμένετε: Γενικά οι διακοπές με Κριό είναι extreme sport από μόνες τους. Πάντα υπάρχουν νέα απόκρημνα βραχάκια να ανακαλύψετε, νέες γέφυρες από τις οποίες θα ήταν κα-τα-πλη-κτι-κή ιδέα να κάνετε bungee jumping, νέα κλαμπ στα οποία μπορείτε να χορεύετε ως το πρωί, νέες στάσεις σεξ που μπορείτε να δοκιμάσετε αν δεν έχετε κοψομεσιαστεί μετά απ’ όλα αυτά. Φέτος το καλοκαίρι, με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον 5ο και τον 7ο οίκο του, θα είναι ακόμα περισσότερο flirty – και από τα μέσα Αυγούστου και μετά μην εκπλαγείτε αν αρχίσει να κάνει δηλώσεις για το κοινό σας μέλλον.

Τι να μην περιμένετε: Να είναι η ψυχή της παρέας ως συνήθως. Κάτι ο ανάδρομος Αρης στον 11ο οίκο του, κάτι ο ανάδρομος Κρόνος που του βαράει καμπάνες στα επαγγελματικά του από τον Απρίλη, μην εκπλαγείτε αν φέτος λέει όχι στα πολύβουα gatherings και προτιμάει να περνάτε χρόνο μόνο οι δυο σας. Δεν μεταμορφώνεται σε Καρκίνο, αφήστε κάτω τη στολή της καλόγριας. Απλά να είστε γλυκιά και τρυφερή μαζί του (αλλά ξέρετε: και παθιασμένη και αστεία και ανεξάρτητη). Θα του περάσει από Σεπτέμβρη.

Ιδανικός προορισμός: Νορβηγία. Τώρα το καλοκαίρι, ολόκληρη η χώρα είναι ένα adventure park. Υπάρχουν τόσα φιορδ να εξερευνήσει, τόσα βουνά να κάνει hiking και base jumping, τόσα μουσικά φεστιβάλ να χοροπηδάει ως το πρωί… Προσθέστε σε αυτό και το γεγονός ότι δεν νυχτώνει σχεδόν καθόλου, κι έχετε τη συνταγή της επιτυχίας. (Καλού κακού, πάρτε μαζί σας μια μάσκα ύπνου και μερικά Αταράξ.)

Διακοπές με Ταύρο

Τι να περιμένετε: Αχ, οι Ταύροι. Δεν είναι ότι τους αρέσουν τα ακριβά πράγματα, απλώς τα πράγματα που τους αρέσουν τυχαίνει να είναι ακριβά. Και αυτό το καλοκαίρι, με τις εκλείψεις Ηλιου και Σελήνης να τον χτυπάνε κομβικά στον άξονα δουλειά/σπίτι-οικογένεια και ανάδρομο Κρόνο στον οίκο που επηρεάζει τα ταξίδια, ο Ταύρος σας ενδέχεται να μη νιώθει τόσο άνετα να βάλει το χέρι στο πορτοφόλι. Ή το διαβατήριο στο χέρι. Ή γενικά να σηκώσει το χέρι από το τηλεκοντρόλ και το μπολ με τα ποπ κορν. Μήπως να επιδοτήσετε εσείς τις φετινές διακοπές και να του πείτε ότι κερδίσατε κάποιο διαγωνισμό; (Ακόμα καλύτερα, μήπως να κερδίσετε κάποιο διαγωνισμό;)

Τι να μην περιμένετε: Τρελά πάθη τον Αύγουστο. Το παράθυρό σας για καυτές στιγμές θα είναι ανοιχτό από τις 11 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου. Μετά ενδέχεται να τον πιάσουν ψυχοσωματικά άγχη.

Ιδανικός προορισμός: Τουρκία. Μπορείτε να κάνετε ρομαντική βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία, να περάσετε χαλαρωτικές στιγμές σε κάποιο χαμάμ, και να τον ταΐσετε όσα κεμπάπ τραβάει η όρεξή του στο Καπαλί Τσαρσί. Και είναι και δημοφιλής προορισμός, όλο και κάποιο σχετικό διαγωνισμό θα βρείτε.

Διακοπές με Δίδυμο

Τι να περιμένετε: Στους Διδύμους αρέσει να έρχονται σε επαφή με νέες ιδέες. Είτε μιλάμε για μια αναπάντεχη γεύση παγωτού (π.χ. αβοκάντο), είτε για ένα ταξίδι κάπου αναπάντεχα (π.χ. κάπου που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν τις δυόμισι ισλανδικές φράσεις που έμαθαν στο Duolingo). Αυτό το καλοκαίρι, όμως, οι πλανήτες δεν τους κάθονται καλά. Ετοιμαστείτε για αναπαράσταση της κλασικής σκηνής από το «The Notebook», όπου ο Ράιαν Γκόσλινγκ ουρλιάζει «What do you waaaant?!?» στη Ρέιτσελ ΜακΑνταμς. Με εσάς στον ρόλο του Ράιαν Γκόσλινγκ.

Τι να μην περιμένετε: Με τον Ερμή να πηγαινοέρχεται μια ορθός μια ανάδρομος στον 3ο οίκο τους, εκείνο το ταξίδι που κανονίζατε με τη μεγάλη παρέα ίσως και να μην είναι τόσο καλή ιδέα τελικά. Οπως και οι Κριοί, περνάνε και αυτοί μια awkward φάση – και από το να έχετε παρεξηγήσεις και καβγάδες, καλύτερα να τους κρατήσετε σε μια σχετική απομόνωση.

Ιδανικός προορισμός: Βρείτε το νησί που ενδέχεται να σκοντάψει πάνω στους λιγότερους γνωστούς, κι αφήστε τον εκεί να ηρεμήσει. Τώρα ΟΚ, αν είναι Δίδυμος με ωροσκόπο Κριό, τι να πούμε. Υπάρχουν κάτι ωραιότατα άσραμ σιωπηλού διαλογισμού στις Ινδίες.

Διακοπές με Καρκίνο

Τι να περιμένετε: Οπως μάλλον ξέρετε πολύ καλά, οι Καρκίνοι είναι όπως εκείνο το γλαστράκι με τον βασιλικό: θέλουν συνέχεια πότισμα και θετικές σκέψεις και ενθαρρυντικά χάδια στα φυλλαράκια τους για να μη μαραθούν. Αν όμως καταφέρετε να τους κρατήσετε ακμαίους, σας αποζημιώνουν με την ποιότητα του χαρακτήρα τους. Αυτό το καλοκαίρι, κάτι η Νέα Σελήνη στο ζώδιό τους τον Ιούλιο, κάτι ο Δίας που γυρνάει επιτέλους σε ορθή πορεία στον 5ο οίκο τους, τα φυλλαράκια τους όχι απλώς δεν θα μαραθούν, αλλά θα είναι και πιο πράσινα από ποτέ. Και επειδή αυτή η παρομοίωση μάλλον δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρη. Οι Καρκίνοι θα έχουν και τα χρήματα και το sex appeal που θα ήθελαν να έχουν οι Ταύροι αυτό το καλοκαίρι. Αν το ταίρι σας είναι Καρκίνος, σας αφιερώνουμε τη σοφή ρήση για τον βασιλικό και τη γλάστρα.

Τι να μην περιμένετε: Παραδόξως, μακροπρόθεσμα σχέδια και υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Κρόνος στον 7ο οίκο του τον αναγκάζει για αλλαγή να ζει στο τώρα. Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό είναι καλό ή κακό. Θα φανεί από Σεπτέμβρη.

Ιδανικός προορισμός: Με ανάδρομο Ερμή στον 2ο και Αρη στον 8ο, λεφτά υπάρχουν και θα ξοδευτούν. Οπότε θα προτείναμε ένα μέρος που να θυμίζει αρκετά το σπίτι και την κουζίνα της μαμάς του, αλλά στο πιο συναρπαστικό. Σικελία;

Διακοπές με Λέοντα

Τι να περιμένετε: Η Αυτού Μεγαλειότητά του είναι πάντα γενναιόδωρη με τους υπηκόους του. Οσο οι προβολείς είναι στραμμένοι πάνω του, ξέρει να μοιράζει απλόχερα τόσο υλικά αγαθά όσο και συναισθήματα. Και αυτό το καλοκαίρι οι προβολείς θα είναι στραμμένοι πάνω του: η διέλευση της Αφροδίτης από τον 1ο και τον 2ο οίκο του, καθώς και η η Ηλιακή Εκλειψη στο ζώδιό του στις 11 Αυγούστου, θα κάνουν τον Λέοντα σας μαγνητικό όσο ποτέ.

Τι να μην περιμένετε: Να πάρει οποιαδήποτε απόφαση ή να καταφέρει να είναι στην ώρα του από τις 26 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου που έχει τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιό του. Απλά κλείστε εσείς τα εισιτήριά του και φροντίστε να τα έχετε μαζί σας, γιατί σας βλέπουμε να χάνετε το καράβι.

Ιδανικός προορισμός: Μύκονος, Σπέτσες, Σαντορίνη ή οποιοδήποτε άλλο νησί φωνάζει «status» φέτος το καλοκαίρι.

Διακοπές με Παρθένο

Τι να περιμένετε: Οι διακοπές με έναν Παρθένο είναι συνήθως σαν καλοκουρδισμένη παράσταση μπαλέτου. Πίσω από κάθε πιρουέτα υπάρχουν άπειρες ώρες σκέψης και προετοιμασίας. Ωστόσο αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μια πιο freestyle παράσταση χορού. Κάτι ο Ερμής στον 12ο οίκο του που τον κάνει αφηρημένο και ονειροπόλο, κάτι η Αφροδίτη στον 1ο οίκο του από 11 Ιουλίου που τον κάνει ρομαντικό και γλυκούλη, κάτι μας λέει ότι στην παράσταση που θα (σας) δώσει φέτος, θα χειροκροτάτε συχνά. Εως και με standing ovation.

Τι να μην περιμένετε: Να είστε η μόνη θεατής. Σε μια απρόσμενη ανατροπή του σκηνικού, οι Παρθένοι νιώθουν αρκετά κοινωνικοί φέτος. Αν νομίζετε ότι φλερτάρει, ή τέλος πάντων ότι απολαμβάνει το φλερτ άλλων, stay calm. Δεν θα βγει τίποτα με το να τον πιέσετε. Από Σεπτέμβρη θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Ιδανικός προορισμός: Κρήτη, Χαλκιδική, Κύπρος.

Διακοπές με Ζυγό

Τι να περιμένετε: Δεν είναι εύκολο να ισορροπείς ανάμεσα στην ανάγκη σου για καλό γούστο και στην ανάγκη σου να περιστοιχίζεσαι από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους χωρίς να προσβάλλεις κανέναν. Αλλά αν μπορεί να το καταφέρει κάποιος, αυτός είναι σίγουρα ο Ζυγός της καρδιάς σας. Φέτος, μετά από μια μάλλον άνευρη αρχή καλοκαιριού, ο Δίας στον 2ο οίκο του τού δίνει τη δυνατότητα να είναι όσο bon vivant έχει ανάγκη (δηλαδή πολύ). Πάρτε το καλό σας γούστο και ακολουθήστε.

Τι να μην περιμένετε: Εξάρσεις πάθους πριν από τις 7 Αυγούστου που μπαίνει η Αφροδίτη στο ζώδιό του.

Ιδανικός προορισμός: Ιταλική Ριβιέρα, όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα Aperol στο ηλιοβασίλεμα κοιτώντας τα παστέλ σπιτάκια της Cinque Terre. Ή κάτι άλλο εξίσου βγαλμένο από παλιά καλή Τσινετσιτά.

Διακοπές με Σκορπιό

Τι να περιμένετε: Αν τα ζώδια ήταν σίριαλ, ο Σκορπιός θα ήταν ξεκάθαρα κάποιο με βρικόλακες (ψηφίζουμε «Buffy the Vampire Slayer» ή έστω «The Originals»). Συνήθως δηλαδή. Γιατί αυτό το καλοκαίρι, το αγαπημένο σας μυστηριώδες παγόβουνο πάθους μοιάζει περισσότερο με σεζόν του «Mad Men». Ολοι οι πλανήτες, από την Ηλιακή Εκλειψη στις 11 Αυγούστου μέχρι την Αφροδίτη και τη διέλευση του Ερμή, στρέφουν την προσοχή του στα επαγγελματικά. Αγώνες εξουσίας στο γραφείο; Αγωνιώδης εύρεση νέας δουλειάς; Ο,τι και να συμβαίνει, η προσοχή του θα είναι στραμμένη εκεί. Καλή τύχη στην προσπάθειά σας να τον πείσετε να χαλαρώσει λίγο, έστω για ένα Σαββατοκύριακο…

Τι να μην περιμένετε: Να είναι συγκρατημένος και προσεκτικός στα οικονομικά ως συνήθως. Με τον Δία επιτέλους σε ορθή πορεία στο ζώδιό του από 11 Ιουλίου, νιώθει ανίκητος. Αλάθητος. Ακατάσχετος (από την εφορία).

Ιδανικός προορισμός: Μια παραλία/ ένα beach bar/ ένα spa, το πολύ μία ώρα μακριά από τη βάση σας, ώστε να είναι σε επιφυλακή αν χρειαστεί να επιστρέψει στη δουλειά. Διαλέξτε το πιο πολυτελές, δεν θα πει τίποτα.

Διακοπές με Τοξότη

Τι να περιμένετε: «Hold my beer and watch this». Πρέπει να ήταν Τοξότης αυτός που πρωτοείπε τη φράση, η οποία παρεμπιπτόντως συνοψίζει τη συμπεριφορά τους ως προς τα ταξίδια (και ως προς τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα). Αυτό το καλοκαίρι οι πλανήτες θα παίξουν σκοτσέζικο ντους με τον Τοξότη σας σε ό,τι αφορά το ζήτημα «ταξίδια». Εξορμήσεις που φαντάζουν καταπληκτική ιδέα στις αρχές Ιουλίου ενδέχεται να προκαλέσουν ένα σύννεφο παρεξηγήσεων και ατυχών περιστατικών ως τα μέσα Αυγούστου. Αλλά ΟΚ, η συμπεριφορά του θα συνεχίσει να είναι «hold my beer and watch this».

Τι να μην περιμένετε: Να έχει χρήματα ν’ αγοράσει μόνος του εκείνη την μπίρα που λέγαμε. Βάλτε το πορτοφόλι, κι από Σεπτέμβρη, που γυρνάει ο Κρόνος σε ορθή πορεία στον 2ο οίκο του, θα σας το ανταποδώσει και με το παραπάνω.

Ιδανικός προορισμός: Για έναν Τοξότη ο καλύτερος προορισμός είναι αυτός που εμφανίζεται τυχαία όταν σπινιάρεις την υδρόγειο και το δάχτυλό σου στέκεται πάνω σ’ ένα σημείο. Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, όμως, τι θα λέγατε για camping σε καμιά Αμοργό ή Ανάφη;

Διακοπές με Αιγόκερω

Τι να περιμένετε: Οι Αιγόκεροι γεννήθηκαν σοβαροί – γι’ αυτό μας φαίνεται ότι γλυκαίνουν και ομορφαίνουν όσο μεγαλώνουν. Αυτό το καλοκαίρι οι πλανήτες φροντίζουν ο Αιγόκερώς σας να έχει έξτρα λόγους για να είναι σοβαρός: δεν του έφτανε ο μπαμπάς Κρόνος, ανάδρομος στο ζώδιο του από τον Απρίλη, έχει και τον Αρη ανάδρομο στον 2ο και τον 1ο οίκο του, που του φέρνει δυσκολίες στα οικονομικά και προβλήματα στο όποιο planning διακοπών. Ωστόσο στις αρχές Ιουλίου, η Νέα Σελήνη στον 7ο οίκο του και η Αφροδίτη στον 8ο σας εγγυώνται τουλάχιστον 1-2 βδομάδες πάθους. Προτείνουμε να τις πάρετε σοβαρά.

Τι να μην περιμένετε: Παραδόξως, δεν θα είναι workaholic ως συνήθως. Η θέση των πλανητών τον φέρνει αντιμέτωπο με πιο βαθιά, υπαρξιακά θέματα και καρμικά χρέη. Η δουλειά δεν είναι το επίκεντρο της προσοχής του αυτή τη φορά. Yeey?

Ιδανικός προορισμός: Κάπου που να νιώθουν οικεία και να ελέγχουν την κατάσταση. Εξερευνήστε τις ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, πηγαίνετε στην Υδρα ή στην Κέρκυρα – σε όποιο μέρος μπορεί να λειτουργήσει και σαν μάθημα Ιστορίας.

Διακοπές με Υδροχόο

Τι να περιμένετε: Θα λέγαμε να μη δώσετε σημασία στις ατέρμονες διαλέξεις τους, ότι είμαστε όλοι ένα, και πως όταν συμβαίνει κάτι σε ένα μέλος της κοινωνίας, τους επηρεάζει όλους. Ας πούμε, τα περισσότερα ζώδια δεν περνάνε πολύ ωραίο καλοκαίρι φέτος, αλλά αυτό διόλου δεν επηρεάζει τους Υδροχόους, που φαίνεται να έχουν όλους τους πλανήτες με το μέρος τους. Δίας που χαμογελάει στα επαγγελματικά τους; Τσεκ. Αφροδίτη σε θέσεις που ευνοούν τις σέξι (αλλά και ρομαντικές) στιγμές; Τσεκ. Νέα Σελήνη τον Αύγουστο που θα δώσει νέο αέρα στη σχέση σας; Τσεκ, τσεκ, τσεκ.

Τι να μην περιμένετε: Να έχει πολλή υπομονή. Ο Αρης ανάδρομος στο ζώδιό του ως τις 13 Αυγούστου τον κάνει πολύ ευερέθιστο και έτοιμο για καβγάδες (ή, τέλος πάντων, υδροχοϊκούς passive-aggressive καβγάδες στο Facebook).

Ιδανικός προορισμός: Κάτι urban και κοσμοπολίτικο, που θα του κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο 24/7. Νέα Υόρκη; Λονδίνο; Τόκιο; Πάντα ήθελε να είναι big in Japan…

Διακοπές με Ιχθύ

Τι να περιμένετε: Καταρχάς, για να έχετε σχέση με Ιχθύ, γνωρίζετε ήδη ότι το ρήμα «περιμένω» δεν περνάει εδώ. Για να βγάλετε άκρη μαζί του, χρησιμοποιείτε κυρίως ρήματα όπως «φαντάζομαι», «ελπίζω», «υποψιάζομαι» και «έχω μια διαίσθηση, φοβάμαι». Αυτό το καλοκαίρι, πάντως, με την Αφροδίτη σε ευνοϊκούς οίκους από τις 11 Ιουλίου, δεν έχετε λόγο να φοβάστε. Ο Ιχθύς σας θα είναι και τρυφερός, και παθιασμένος, και θα κόβεται με την καρδιά ενός μαρουλιού. Τουλάχιστον μέχρι την Πανσέληνο στο ζώδιό του στις 26 Αυγούστου που θα τον κάνει να αμφισβητεί ποιος είναι και πού πάει (ακόμα περισσότερο απ’ το κανονικό).

Τι να μην περιμένετε: Πολλές περιπέτειες. Με τον Ερμή ανάδρομο στον 6ο οίκο του, ενδέχεται να έχει περισσότερα ψυχοσωματικά κι από Παρθένο.

Ιδανικός προορισμός: Διαλέξτε κάτι ήρεμο, stress-free και safe. Κάποιο spa resort; Μια μικρή γραφική πόλη σαν το Ναύπλιο; Την αγκαλιά σας με χαλαρωτική μουσική στον καναπέ; Ενδέχεται να μην καταλάβει τη διαφορά…

marieclaire.gr