Tα do και τα dont's του πρώτου ραντεβού

Τα μυστικά για το τέλειο ραντεβού!

Είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσει κανείς ένα ζευγάρι που έχει βγει για πρώτη φορά. Είναι αμήχανοι και συνήθως σκαλίζουν το πιάτο τους ή κάνουν κύκλους με το καλαμάκι σ το ποτό τους. Προσπαθήστε να αποφύγετε αυτή την περίπτωση.

Το πρώτο ραντεβού πρέπει να είναι αστείο. Θέματα που αναφέρονται στη δουλειά, την οικογένεια ή τα προβλήματα της οικογένειας καλύτερο θα ήταν να αποφεύγονται. Διαβάστε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να έχετε και δεύτερο ραντεβού! Διαβάστε παρακάτω...

 

Ηρεμήστε
Συνήθως όταν είμαστε αγχωμένοι μιλάμε πιο γρήγορα και φαινόμαστε πιο σοβαροί ή πιο αστείοι απ’ ότι πραγματικά είμαστε. Πριν το ραντεβού κάντε κάτι που μπορεί να σας χαλαρώσει. Δείτε μια ταινία ή ακούστε λίγη μουσική.

Ξεκινήστε εσείς τη συζήτηση
Ρωτήστε τον ποια είναι η αγαπημένη του ομάδα. Μιλήστε για ένα ταξίδι που κάνατε και σας άρεσε το μέρος που επισκεφθήκατε ή για μια ωραία ταινία που είδατε.

Προσέξτε τη διατύπωση της ερώτησης
Κάντε μια ερώτηση που θα τον κάνει να σκεφτεί παραπάνω και να ρωτήσει τον εαυτό του πριν απαντήσει. Μπορείτε να ξεκινήστε ρωτώντας: Tι σκέφτεσαι για… ή Πως αισθάνεσαι όταν…». Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο ρήματα, καθώς το δεύτερο είναι πιο προσωπικό. Δείχνει ενδιαφέρον για τον εσωτερικό του κόσμο και τα συναισθήματά του.

Αφήστε τον να κατευθύνει τη συζήτηση
Δώστε του χώρο και χρόνο για να μιλήσει και έτσι θα μάθετε και εσείς περισσότερα πράγματα για εκείνον. Επιτρέψτε του να σας εντυπωσιάσει με τα μέσα που διαθέτει.

Δείξτε ενδιαφέρον γι’ αυτά που λέει
Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα του σώματος την ώρα που μιλά, στρέφοντας το σώμα σας προς το μέρος του. Οι άντρες καταλαβαίνουν τις κινήσεις των γυναικών. Έτσι θα δείξετε το ενδιαφέρον σας για αυτά που λέει.

Παρατηρήστε τον περίγυρό σας
Μπορείτε να κοιτάξετε γύρω σας και να δείτε κάτι αστείο. Συζητήστε το μαζί του και έτσι θα δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, αυτό θα σας βοηθήσει να μην αισθανθείτε εγκλωβισμένη και θα σας φέρει πιο κοντά, γιατί θα μοιραστείτε αυτό το περιστατικό.

Αποφύγετε να μιλήσετε για το τι ψάχνετε σε έναν άνδρα
Η αναφορά ενός τέτοιου θέματος μπορεί να δημιουργήσει κάποια ένταση. Οι αντιδράσεις σας, οι συζητήσεις που θα κάνετε και η προσωπικότητά σας που θα αρχίσει να αποκαλύπτεται σιγά- σιγά θα δώσουν μια εικόνα στο συνοδό σας για το τι ζητάτε από το αντίθετο φύλο.

Κάντε πρωτότυπες ερωτήσεις
Αιφνιδιάστε τον ευχάριστα, κάνοντας ερωτήσεις που δεν περιμένει. Τέτοιες ερωτήσεις μπορεί να είναι:

-Τι είναι αυτό που σε κάνει να γελάς πραγματικά;
-Πως περνάς το Σαββατοκύριακο;
-Ποιο θεωρείς σημαντικότερο προσόν σε ένα φίλο;
-Έχεις κάποιο παρατσούκλι; Πώς προέκυψε;
-Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η καλύτερη ταινία όλων των εποχών;
-Πού μεγάλωσες;
-Τι πρέπει να γνωρίζω για ‘σένα και δεν θα μπορούσα καν να το σκεφτώ;
-Ποιο είναι το σημείο εκείνο που δε σου αρέσει σ’ ένα ραντεβού (Ρωτάω για να μπορέσω να το αποφύγω!);

 

Τι να αποφύγετε σ’ ένα ραντεβού:

- Μη μακρηγορείτε
- Μην αναφερθείτε σε προηγούμενες σχέσεις
- Μη μιλάτε για θέματα που έχουν να κάνουν με τη δουλειά σας.
- Αποφύγετε τις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία ή την πολιτική.
- Μην παραπονιέστε για τα πράγματα που δεν σας αρέσουν στη ζωή σας.
- Μην αναφερθείτε σε θέματα χρημάτων.
- Μην αρχίσετε να περιγράφετε τι δεν σας αρέσει στην εξωτερική σας εμφάνιση, καθώς μπορεί να νομίζει πως τα λέτε αυτά μόνο γιατί επιζητάτε φιλοφρονήσεις.

 

Όσο δύσκολη μπορεί να φαίνεται η υπόθεση του πρώτου ραντεβού σε μερικούς, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Να θυμάστε ότι πρέπει να είστε ο εαυτός σας και να αφήσετε τους άλλους να σας αγαπήσουν για αυτό που πραγματικά είστε. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά!

 

Πηγή: youweekly

Αφηστε καποιο σχολιο