Πώς να ντύσετε το νεογέννητο το καλοκαίρι

  • Δευτέρα, 2 Ιούλιος 2018 08:56
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Γεννήσατε πρόσφατα και περιμένατε τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι να βγείτε έξω μαζί με το μωρό. Και τώρα πρέπει να πάτε σε...
οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια φίλων και καλέσματα αλλά έχετε να σκεφτείτε και την υγεία του μωρού σας. Ποιες είναι οι συνθήκες του καιρού; Μήπως η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή για το ευαίσθητο δερματάκι του; Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το πώς θα το ντύσετε έτσι ώστε να καλυφθεί σωστά χωρίς όμως να ζεσταίνεται.

Βήμα 1ο: ντύστε το νεογέννητο με ένα βασικό ολόσωμο φαρμάκι από βαμβάκι. Φροντίστε να είναι σε ανοιχτή απόχρωση και να λειτουργεί σαν βάση του ντυσίματός του. Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε και άλλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό.

Βήμα 2ο: προσθέστε ένα ζευγάρι σορτς, μία φούστα, ένα φορεματάκι ή ελαφρύ παντελόνι πάνω από το φορμάκι. Είναι προτιμότερο να βάλει κάτι κοντό από κάτω ώστε να δροσίζονται τα πόδια.

Βήμα 3ο: αν το παιδί βρίσκεται σε κλειστό χώρο που κλιματίζεται, φροντίστε να έχετε ένα ελαφρύ φουτεράκι ή μακρυμάνικη μπλούζα. Μία κουβερτούλα και ένα ζευγάρι καλτσάκια είναι ακόμα καλύτερες επιλογές αν η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή.

Βήμα 4ο: φροντίστε να κοιμάται με τα σωστά ρούχα. Αν το σπίτι σας είναι ζεστό, μπορεί να φοράει ελαφριά πιτζαμάκι ή ολόσωμο φορμάκι.

Τι θα χρειαστείτε το καλοκαίρι:

Φορμάκια, παντελόνια, φούστα, φόρεμα, νυχτικό, κάλτσες, καπέλο και αντηλιακό

Προσοχή: να τσεκάρετε πάντα το παιδί για να δείτε αν είναι πολύ ζεστό το δέρμα του, αν έχει κάποιο ελαφρύ έγκαυμα ή αν κοιμάται περισσότερο από το συνηθισμένο. Κρατήστε το μωρό στη σκιά και να έχετε πάντα μαζί σας διάφορες ενδυματολογικές επιλογές σε μία τσάντα.
imommy.gr