Διαφήμιση γυναικείων ξυραφιών δείχνει αξύριστα πόδια και γίνεται viral (βίντεο)

Μια νέα διαφήμιση γνωστής εταιρείας ξυραφιών, έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα συζητήσεων στις ΗΠΑ, καθώς δείχνει για πρώτη φορά, γυναίκες να ξυρίζουν τα τριχωτά σημεία του σώματός τους.

Είναι επαναστατική ή όχι; Εν μέρει ναι, γιατί μέχρι σήμερα οι διαφημίσεις για γυναικεία ξυραφάκια έδειχναν τέλεια, αποτριχωμένα πόδια γυναικών που ουσιαστικά δεν χρειάζονταν καν να χρησιμοποιήσουν ξυραφάκι.

Η εταιρεία ξυραφιών Billie λέει πως είναι η πρώτη που δείχνει γυναίκες με τρίχες στα πόδια, στις μασχάλες και σε άλλα σημεία του σώματος, εδώ και 100 χρόνια και η διαφήμιση έχει γίνει viral.

Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, πολλές γυναίκες χειροκρότησαν τα κοντινά πλάνα στις τρίχες των ποδιών ή στις μασχάλες και το στομάχι.

«Αυτή είναι η ομορφιά» έγραψε ο χρήστης του instagram @bigparadethroughtown. «Δεν μου αρέσουν τα ξυραφάκια, αλλά αυτή η διαφήμιση είναι μοναδική» συμφώνησε κάποιος άλλος.

«Όταν τα εμπορικά σήματα προσποιούνται πως όλες οι γυναίκες έχουν άτριχα σώματα, είναι σαν να ντρέπονται για το γυναικείο σώμα ανέφερε η συνιδρυτής της εταιρείας Τζορτζίνα Γκούλεϊ στο περιοδικό Glamour. «Είναι σαν να λένε ότι οι γυναίκες πρέπει να ντρέπονται για τις τρίχες στο σώμα τους».

Εκτός από την διαφήμιση, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των γυναικών.

Ωστόσο, κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί μια εταιρεία ξυραφιών να προσπαθεί να καταρρίψει τα ταμπού γύρω από τις τρίχες του σώματος.

Σε ένα άρθρο στο site Slate, η συγγραφέας Ρέιτσελ Χάμπτον, παρατήρησε: «Είναι αλήθεια ότι σε αυτό το σημείο της ζωής μου, μου αρέσει το αίσθημα ενός λείου ποδιού όσο και στον καθένα, αλλά δε θα άρχιζα να τα ξυρίζω αν δεν ήμουν πεπεισμένη στην ηλικία των 11 ετών, ότι υπήρχε κάτι λανθασμένο στην ύπαρξη τριχών στο σώμα μου».

Μπορεί μια εταιρεία που πουλά ξυραφάκια να πει πραγματικά πως δεν είναι συνεργός σε αυτό;

Η Billie αντιμετώπισε αυτό το ερώτημα με μια σειρά αναδυόμενων κειμένων: «Αν και όταν αισθανθείτε πως θέλετε να ξυριστείτε, είμαστε εδώ».

Και αποτελεί ίσως έκπληξη, πως στο τέλος της διαφήμισης, δεν έχουν λεία πόδια ή μασχάλες όλες οι γυναίκες σε αυτήν.

«Το ξύρισμα είναι μια προσωπική επιλογή και κανείς δεν πρέπει να λέει στις γυναίκες τι πρέπει να κάνουν με τις τρίχες τους» δήλωσε στο Glamour η Γκούλεϊ. «Κάποιες από εμάς επιλέγουμε να τις αφαιρέσουμε και κάποιες από εμάς επιλέγουμε να τις αφήσουμε – σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ζητάμε συγνώμη για την επιλογή μας».



Πηγή:  iefimerida.gr