Tips για ένα χαρούμενο παιδικό δωμάτιο

  • Κυριακή, 1 Ιούλιος 2018 11:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί πως δεν πάει άλλο με την ακαταστασία στο δωμάτιο των παιδιών σας;


Μήπως δεν έχετε την κατάλληλη έμπνευση έτσι ώστε να τους δημιουργήσετε το χώρο τους καλύτερο, πιο λειτουργικό και πιο κεφάτο.


Φροντίστε να συνυπάρχουν τόσο η φαντασία όσο και το πνεύμα της οργάνωσης και χαρίστε στα παιδιά σας το πιο χαρούμενο παιδικό δωμάτιο με τις συμβουλές του myself.

1. Το χρώμα του τοίχου: Διαλέξτε κάτι ήρεμο και με …πραϋντικές ιδιότητες. Για κοριτσάκι επιλέξτε ένα μοβ της λεβάντας και για αγοράκι ένα ανοιχτό θαλασσί.

2. Ομολογουμένως, τα παιδιά θεωρούν την «ιδιοκτησία» κάτι πολύ σημαντικό, και αυτό σε όλες τις ηλικίες. Για να νιώθουν λοιπόν ότι ο χώρος είναι «δικός τους» μπορείτε να βάλετε στον τοίχο μία μεγεθυνμένη φωτογραφία του παιδιού σας ή αν τα δύο σας παιδιά μοιράζονται το δωμάτιο, μπορείτε να βάλετε την φωτογραφία του καθενός που θα ορίζει έτσι «την πλευρά τους»

3. Ένας μαυροπίνακας θα κάνει τα παιδιά σας να πειραματιστούν  με τη γραφή, να παίξουν, να σας αφήνουν σημειώματα και γιατί όχι να διακοσμήσει τον τοίχο του παιδικού δωματίου.

4. Έχετε μία παλιά συρταριέρα που θέλετε να βάλετε στο παιδικό δωμάτιο αλλά σας φαίνεται πολύ «βαριά» ή δεν ταιριάζει με το στιλ; Μεταμορφώστε την πανεύκολα, γρήγορα και οικονομικά, τοποθετώντας πολύχρωμες κορδέλες στα πόμολα- έτσι θα της δώσετε έναν πιο ανάλαφρο και παιδικό χαρακτήρα!

5. Βιβλίο, ο καλύτερος φίλος του παιδιού!  Ενθαρρύνετε τη γνώση και την καλλιέργεια φτιάχνοντας στο παιδί σας μία γωνιά διαβάσματος. Η γωνιά αυτή θα πρέπει να αποτελείται από μία βιβλιοθήκη – όχι απαραίτητα μεγάλη-, ένα άνετο πουφ και να έχει πολύ καλό φωτισμό.

6. Όλα τα παιδιά είναι μικροί καλλιτέχνες. Εκθέστε τα έργα τέχνης του παιδιού σας, δηλαδή τις πανέμορφες ζωγραφιές του, τοποθετώντας ένα σύρμα από άκρη σε άκρη στον τοίχο, και στηρίξτε τις χρησιμοποιώντας πολύχρωμα μανταλάκια. 

7. Τα περισσότερα παιδιά έχουν πληθώρα παιχνιδιών. Κάντε το συμμάζεμα παιχνίδι παίρνοντας κουτιά και συσκευασίες αποθήκευσης σε διάφορα σχήματα και χρώματα έτσι ώστε το παιδί να έχει που να βάλει όλα του τα «υπάρχοντα».

8.Εκμεταλλευτείτε όλα τα έπιπλα και τις «γωνιές» του δωματίου για αποθήκευση. Φροντίστε, π.χ., ο χώρος κάτω από το κρεβάτι να μην μείνει αναξιοποίητος. Μπορείτε εκεί να αποθηκεύετε χοντρές κουβέρτες και παπλώματα. 

9.Καλύψτε τις «σκέτες» ή «βαρετές» ντουλάπες με καθρέφτες ή με επιφάνεια πάνω στην οποία μπορεί το παιδί να γράψει με κιμωλία! Δημιουργικό, παιχνιδιάρικο και εποικοδομητικό!

10. Όλα τα παιδιά θέλουν να παίζουν με μολύβια και μαρκαδόρους σε λευκό χαρτί. Αν του δημιουργήσετε από νωρίς ένα χώρο που θα είναι το γραφείο του, και εκεί θα μπορεί να περνά ώρες «γράφοντας» τότε όταν φτάσει σε ηλικία σχολείου, θα μπορεί πιο εύκολα να αποδεχτεί το ότι πρέπει να κάτσει εκεί και να συγκεντρωθεί για τα μαθήματά του!

designhome.gr