Κάνε φέτος το καλοκαίρι το καλύτερο και πιο λαμπερό μαύρισμα

  • Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018 18:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σώμα

Αγαπάμε τον ήλιο το καλοκαίρι και μας αρέσει να κάνουμε ηλιοθεραπεία στην παραλία. 

Το bronze μαύρισμα, τα tanning lines του μαγιό μας δίνουν μια ωραία και σέξι όψη.

Η βιταμίνη D μας κάνει καλό στα κόκαλα, στα δόντια και στο δέρμα. 

Το αντιηλιακό, ωστόσο, είναι απαραίτητο ώστε να προστατευτούμε από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Τι πρέπει να κάνουμε, όμως, για να αποκτήσουμε το καλύτερο αλλά και ασφαλές μαύρισμα;

Ορίστε μερικές συμβουλές για να αποκτήσεις το σοκολατί χρώμα που θες και να εντυπωσιάσεις με το μαγιό και τα καλοκαιρινά σου ρούχα:

 

1. Απόφυγε τις ξαπλώστρες
Οι ξαπλώστρες και τα κρεβάτια της παραλίας έχουν το λάθος UV καθώς απορροφούν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος. Στρώσε την πετσετούλα σου κάτω.

2. Σωστή αντιηλιακή προστασία
Προτίμησε αντιηλιακό με δείκτη προστασίας SPF30 καθώς απορροφά το 97% της UVB, ενώ μπορείς να ξαναβάλεις όταν χρειαστεί.

3. Χρόνος μαυρίσματος
Το δέρμα σου σε κάποιο σημείο σταματάει να μαυρίζει καθώς δεν παράγει άλλη μελατονίνη. Δύο με τρεις ώρες είναι το πιο συνηθισμένο, ενώ είναι πιο λίγο για τα ανοιχτόχρωμα δέρματα. Μετά από αυτή την ώρα, απλά εκτίθεσαι σε επικίνδυνες ακτίνες. 

4. Αναζήτησε σκιά
Το να κάνεις διάλειμμα από τον ήλιο, μειώνει την ένταση του UV και το ρίσκο σου να καείς. Παράλληλα, το μαύρισμά σου θα κρατήσει περισσότερο ενώ θα είναι πιο υγιές. 

5. Αντικατέστησε τις κρέμες με συμπληρώματα
Οι κρέμες που ενισχύουν το μαύρισμα δεν μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγή μελανίνης, όπως και οτιδήποτε άλλο βάζουμε στο δέρμα μας. Ωστόσο, τα συμπληρώματα διατροφής με καροτίνη μπορούν. Αυξάνουν την φυσική άμυνα του δέρματος απέναντι στις UV ακτίνες βελτιώνοντας την ικανότητά μας να μαυρίζουμε.

6. Φάε τροφές φιλικές στον ήλιο
Κάποιες τροφές αυξάνουν το λυκοπένιο, το φυσικό SPF του δέρματος. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις ντομάτες και σε άλλα κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά και μπορεί να αυξήσει την προστασία από τον ήλιο κατά 33%. Μια από τις καλύτερες πηγές είναι ο τοματοπολτός. Το πράσινο τσάι, το ψάρι, η μαύρη σοκολάτα και ο καφές σε βοηθούν να μην καίγεσαι από τον ήλιο και προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος.

7. Ψεύτικο μαύρισμα
Τα autobronzant και άλλες κρέμες με χρώμα δεν έχουν προστασία από τον ήλιο, οπότε προσοχή. Μπορείς να πάρεις ένα σπρέι για τις πρώτες μέρες που θα βγεις στην παραλία μέχρι να αποκτήσεις φυσικό μαύρισμα. 

 

Πηγή: bovary